thinkstock

Nieuw snufje houdt rijgedrag bij en activeert hotspot in auto

Mobiliteitsorganisatie Touring en telecombedrijf Proximus hebben een product ontwikkeld om data van een voertuig te verzamelen, zoals lokalisatie, (technische) info over het voertuig en rijgedrag van de bestuurder. Het open platform 'ConnectMy.car' moet zowel voertuigbestuurders als vlootbeheerders helpen bij het inwinnen en uitwisselen van informatie.

ConnectMy.car werkt op basis van een toestel dat in de wagen ingeplugd moet worden, en vervolgens in realtime gegevens verstuurt. De oplossing houdt volgens Proximus en Touring "rekening met privacy van de bestuurder", die steeds zijn goedkeuring moet geven voor het delen van de data en die te allen tijde kan intrekken.

Doel

De verzamelde gegevens zijn volgens Proximus en Touring "zeer nuttig" voor het beheer van het wagenpark van bedrijven en voor technische tussenkomsten voor voertuigbijstand.

Maar de data kunnen ook gebruikt worden "om het rijgedrag te verbeteren, ecologisch rijgedrag te stimuleren, het autogebruik en trajecten in kaart te brengen, tijdig en preventief technische problemen te detecteren en betalende parkeerplaatsen automatisch af te rekenen".

Hotspot

Het systeem werkt op basis van een 4G-connectie, waardoor in de wagen ook een wifihotspot actief wordt. 5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Anonymous

  Nog meer euforie bij de hackers gemeenschap , wat een job !!....geen klop moeten doen om hackend uw doel te bereiken .... 'gedoogd 'dus die hackerspraktijken .... comfort versus veiligheid .... comfort verkoopt beter , comfort is des mensen ... en veiligheid is ...minder comfort .... dus hackers , jullie 'toekomst ' is verzekerd !

 • Geert Heylen

  Dan kunnen we binnenkort onze boetes ook met domiciliëring betalen! En 50 % van de verkeerspolitie en flitspalen;trajectcontroles afschaffen!! Mooie toekomst in de politiestaat 2.0

 • Anonymous

  Kan ik al allemaal met apps op mijn smartphone, daarnaast volgt mijn fabrikant mijn auto al, want heb een jaar dat ook gratis kunnen doen via t web. En een SOS knop zit er ook op en als de airbags open gaan wordt een alarmcentrale verwittigd

 • Tuur Tureluur

  Dan kan de oveeheid dit binnenkort verplicht maken. Met Weyts aan het stuur kan men dat verwachten.

 • jo vandenberghe

  En geen functie om smartphone uit te schakelen tijdens het Rijden?