screenshot

"Oei, ik dacht dat ik dat keihard ging weten": hou jij Coca-Cola, Cola Light en Cola Zero uit elkaar?

In Nederland wordt Sprite permanent vervangen door de suikervrije drank die bij ons Sprite Zero heet. Je proeft het verschil toch niet, luidt het. Unilever vervangt dan weer een deel van de suiker in Lipton Ice Tea door stevia.

Wij maken van de gelegenheid gebruik om eens te testen of voorbijgangers de drie grote colavarianten van Cola-Cola kunnen herkennen: Cola-Cola, Cola Light en Cola Zero. Een makkie? Voor heel wat mensen blijkt het toch lastiger dan gedacht.

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • VeraC

  Er is wel degelijk een verschil. Het ligt hem dan in de nasmaak. Gewone cola heeft, voor mij dan, een duffe nasmaak. Zero heeft dat niet. Light is niet mijn favoriet maar als de zero op is drink ik die wel.

 • Renzo De Hond

  Zeker weten. Bij gewone Coca Cola en Zero smaakt ik zeker verschil want ik drink al jaren Zero. En Light? Dat us gewoon niet te zuipen. Alsof ze Dreft erbij hebben gedaan.

 • jp laurent

  Rommel vervangen met andere rommel!

 • Bart Spruyt

  En zijn hier cijfers van? Filmpjes zeggen niets, want je kan 100 mensen hebben die juist raden maar niet in het filmpje voorkomen, maar je er maar een 5 a 10tal laat zien die wel fouten maken. Dit is de definitie van FAKE NEWS.

 • Jens Vranckx

  Stevia is even ongezond. Dat dient daar niet voor.

 • Kim Nannan

  Light lust ik en Zero niet, dus zou het wel weten denk ik.

 • karin verwimp

  Niet met één slok maar ik weet wel dat als ik bij grote dorst een glas Zero krijg, dat in één keer naar binnen gaat terwijl ik bij gewone amper halverwege geraak. En bij Light trek ik na een paar slokken gegarandeerd een misselijk gezicht. Geen idee wat ze daar indraaien maar net als bij Sprite wordt ik er misselijk van.