3 Chloe Bridgewater met haar papa Andy.
Kos Chloe Bridgewater met haar papa Andy.

7-jarig meisje vraagt job bij Google, de CEO stuurt haar een persoonlijk antwoord terug

Sommige kinderen willen astronaut, piloot of voetballer worden, maar Chloe Bridgewater heeft haar zinnen gezet op een job bij Google. Het zevenjarige meisje uit de Britse stad Hereford schreef daarom met de hand een brief naar het bedrijf. Om indruk te maken, deed ze onder meer haar computervaardigheden uit de doeken. Tot haar grote verbazing kreeg ze antwoord, en nog wel van CEO Sundar Pichai zelf. Zijn boodschap? "Blijf je dromen volgen, zo kan je alles bereiken wat je wil."

"Beste Google-baas", begon haar schattige 'sollicitatie'. "Mijn naam is Chloe en als ik groter ben, zou ik graag een job bij Google willen. Ik wil ook in een chocoladefabriek werken en zwemmen op de Olympische Spelen. Mijn papa zei dat ik bij Google op een zitzak kan werken, van de glijbaan kan gaan en met de gocart kan rijden."

"Ik hou ook van computers en heb een tablet waar ik spelletjes op speel. Mijn papa gaf me een spelletje waar ik een robot op en neer langs vierkanten moet bewegen. Hij zei dat dat goed voor me was om meer over computers te leren. Mijn papa zei ook dat hij me op een dag een computer zal kopen."

"Ik ben zeven jaar oud en mijn leraars vertellen aan mijn mama en papa dat ik het heel goed doe in de klas. Ik ben goed in spelling, lezen en rekenen. Als ik mijn best blijf doen, ga ik volgens mijn papa misschien ooit kunnen werken bij Google."

"Mijn zus Hollie is ook heel slim, maar zij houdt van poppen en zich mooi maken. Zij is vijf jaar."

"Mijn papa zei dat ik moet solliciteren om een job bij Google te krijgen. Ik weet nog niet precies wat dat inhoudt, maar hij zei dat een briefje voorlopig zou volstaan. Bedankt om mijn brief te lezen. Ik heb nog maar één andere brief geschreven en die was voor de kerstman. Tot ziens."

Chloe Bridgewater, 7 jaar oud.

3
Kos

Deze maand viel er een opmerkelijk antwoord in de bus. Afzender: niemand minder dan grote baas Pichai zelf. "Liefste Chloe", klinkt het. "Enorm bedankt voor je brief. Leuk om te horen dat je van computers en robots houdt, ik hoop dat je zal blijven leren over technologie. Als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, kan je alles bereiken wat je maar wil: van werken bij Google tot zwemmen op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar je sollicitatie als je klaar bent met school! :)"

3
Kos

Vader Andy was zo trots op zijn dochter dat hij de brief meteen op zijn LinkedIn-profiel deelde. "Enkele jaren geleden werd Chloe omvergereden door een auto, daardoor heeft ze een knak in haar zelfvertrouwen gekregen. Nu is ze in de wolken met die brief die ondertekend werd door Sundar Pichai. En dan druk ik me nog zacht uit. Ze is nu nog meer gemotiveerd om het goed te doen op school en later te werken voor Google."

"Fantastisch dat zo'n druk persoon de tijd vindt om de droom van een klein meisje een stap dichterbij te brengen, ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken. Al twijfel ik nog of ze beseft dat het niet alleen draait rond gocarts of dutjes doen in een gesofisticeerde cocon, er is meer nodig om het te maken bij Google."

18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • KD KD

  Leuk en aangenaam artikel is voor een keer! En kei schattig!

 • Anonymous

  Een klein gebaar, en dat meisje is nu super gemotiveerd. Mooi toch?

 • Anonymous

  Hahaha, ja de ceo van Google schrijft brieven aan kleine meiskes. En gij geleuft dat?

 • Anonymous

  Een ceo die weet hoe hij de jeugdwerkloosheid moet aanpakken. LOL

 • Anonymous

  Tot jullie horen wat die CEO zijn salaris is

 • Anonymous

  Leuk, dat de baas een broef terugstuurt --> das toch vetcool Dit is eens een leuk artikel. Daar worden mensen blij van #lol

 • Yann Leus

  Wel heel mooie zinsconstructies en prachtig handschrift voor een 7-jarige...?! Echter wel een pluim voor de backoffice van Google! Knap op ingespeeld, eenvoudige maar effectieve marketing. Arme pers die dit massaal oppikt :-S

 • Mert Sahin

  Oh haha lol maar wel erg is dat ze is omvergereden

 • Mert Sahin

  Ow haha lol

 • Anonymous

  Awel moesten alle bazen een fractie van deze baas hebben, no more burn or fade outs vermoed ik,...

 • Anonymous

  Google wint al jaren de eerste plaats beste werkplaats. Nog maar eens het bewijs hoe goed het kan zijn in US bedrijven. Prachtig verhaal. Hopelijk klopt zij daar terug aan als haar studies voorbij zijn.

 • ömer kurshad

  Prachtig gebaar van die ceo zo zijn er weinig.

 • Dirk Smeets

  Een baas met een hart op de juiste plaats

 • Peter Brakenhoff

  Zo werkt het dus in de wereld hé... prachtige brief!!!

 • Ph at

  Fantastisch !!! Toch nog topmensen die tijd nemen voor een menselijk aspect.

 • Anonymous

  Kijk hoe goed en mooi de wereld kan zijn, zo iets simpel en tot tranen tot bewogen. Er lopen nog veel goede mensen rond.Indien iedereen nu eens wat meer zijn best deed om goed te doen

 • jurgen hens

  Van dit artikel word ik nu echt gelukkig

 • Anonymous

  Fantastisch om dit te lezen.