2
Feuerwehr München

Held brengt auto van bewusteloze chauffeur tot stilstand, Tesla-oprichter betaalt alle kosten

Een Duitser die eergisteren zijn eigen auto opofferde om een bewusteloze chauffeur te redden, hoeft niet zelf voor de schade op te draaien. Miljardair Elon Musk heeft namelijk aangeboden om alle herstelkosten te betalen.

Manfred Kick reed op de Duitse A9 toen hij plots een voertuig voor zich uit zag slingeren. Bij het inhaalmanoeuvre stelde hij vast dat de bestuurder bewusteloos geraakt was.

Volgens de brandweer ging de man vervolgens voor het stuurloze voertuig rijden, liet hij de andere auto zachtjes tegen zijn achterkant botsen en remde hij toen langzaam af. Zo kwamen beide voertuigen zonder verdere schade midden op de snelweg tot stilstand. De 57-jarige bewusteloze bestuurder bleek een beroerte gehad te hebben en ligt momenteel in het ziekenhuis.

"Veel moed getoond"
"Hij heeft met zijn ingreep een verschrikkelijk ongeluk voorkomen, vooral omdat het tijdens de spits was", zegt de brandweer tegen Bild. "Hij heeft daarmee ongelofelijk veel moed getoond."

En daar wil Tesla-oprichter Musk hem nu voor belonen. Kick reed immers in een auto die uit een van zijn fabrieken kwam. Hij feliciteerde de man in een bericht op Twitter en bood aan om alle vervoers- en herstelkosten voor zijn rekening te nemen.

Het is nog niet duidelijk of Kick hierop ingaat. Hij liet gisteren al weten dat hij niet heel erg maalde om de schade aan zijn auto. "Het belangrijkste is dat het goed gaat met de man", besluit de vader van drie kinderen.

2
Feuerwehr München

8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Bart Van der Stappen

  Kan mr musk niet België kopen? Dan worden we tenminste beheerd door iemand met visie en met de wil om de wereld te beteren. Die man verdient een standbeeld. Lang leven Musk.

 • Bjorn Vanpraet

  Respect man !

 • senne205 .

  Tof veraal van die man dat zo een leven mogenlijk heeft gered! Dat Elon de schade wil betalen.. een overheid dat u extra laat betalen omdat u rookt en zo uw gezondheid zou schaden zou direct de kosten moeten dekken omdat u een leven hebt gered wat zogezegt ook de reden is datwe zoveel betalen voor bvb sigaretten.

 • lieven de jonge

  Als die man zich een Tesla kan permitteren, zal hij idd niet malen om de schade. Desalniettemin chapeau !

 • Joris Peeters

  Respect!

 • karel van zand

  Nogal wiedes dat deze man dit aanbod accepteert. Wat trouwens voor ons 1000 euro kost is voor de garage een heel pak minder. Goede voordelige reclame voor Tesla. Toch een geste van Musk

 • leven en laten leven

  Geweldig!

 • Wiske Suske

  Knappe actie.