EPA

Slachtoffers 22/03 krijgen meer - en sneller - geld

De slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek krijgen een hogere morele schadevergoeding en zullen sneller worden uitbetaald. Premier Charles Michel (MR) heeft daarover een mondeling akkoord gesloten met de verzekeringsmaatschappijen. Dat heeft Wauthier Robyns van Assuralia bevestigd aan VTM Nieuws.

Naar aanleiding van een televisiespecial ter herdenking van de aanslagen op 22 maart waren premier Charles Michel en Wauthier Robyns gisteren te gast in een studio van RTL-TVI.

Daar deelde Michel mee dat er een mondeling akkoord is met de verzekeringsmaatschappijen over de betaling van schadevergoedingen aan de slachtoffers. Volgens Robyns zullen slachtoffers sneller uitbetaald worden en zullen ook de morele schadevergoedingen hoger uitvallen.

Vorige week ontstond er ophef over het feit dat veel slachtoffers nog geen geld gekregen hebben. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block hekelde het feit dat bijna een jaar na de aanslagen minder dan vijftien procent van de geraamde schade vergoed is en noemde het getreuzel van de verzekeringsmaatschappijen "niet normaal" en "ontoleraarbaar".

Deze week zat de verzekeringssector opnieuw samen met de regering om een oplossing te zoeken voor de uitbetaling van de schadevergoedingen.

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Patjeam Pm

  Dat is erg,ontvangen geen probleem maar uit betalen lijkt moeilijk te zijn,ze moeten wakker geschud worden door de media wetgeving zou moeten verplichting dat een x aantal Word vergoed na enkele weken al

 • Britt Tacq

  Ontoleraarbaar?

 • . ..

  Zou t geen tijd worden dat de verkiezingen tot de orde worden geroepen

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Neem het geld af van de regering is kijken hoe ze zouden reageren als het iemand van hun familie of vrienden was ze weten wat er is gebeurd en zo pas is het voorgesteld onbegrijpelijk zo een regering schandalig