VIDEO horrorvlucht: passagiers lopen wervelbreuken op door turbulentie

Passagiers vlogen uit hun stoel, bagage vloog door de cabine: door zware turbulentie boven het Indonesische eiland Java raakten vandaag 31 passagiers van Etihad Airways gewond. Drie ervan liepen wervelbreuken op. Op bovenstaande video, gemaakt door één van de passagiers, hoor je de inzittenden verschrikt schreeuwen terwijl het vliegtuig tien minuten lang stuitert en schokt.

Vlucht EY 474, die vannacht rond halfvier (plaatselijke tijd) was opgestegen in Abu Dhabi, werd drie kwartier voor de landing op Jakarta verrast door zware en onverwachte turbulentie.

Vreselijk
"Mensen schreeuwden, alsof hun laatste uur geslagen was", tweette een passagier. "Het was het vreselijkste was ik ooit heb meegemaakt".

"Ik werd plots omhoog getrokken en mijn hoofd bonkte tegen het plafond, dat brak", zei Lita Herlita (42) aan de krant Daily Kompas. "Ik zag ouderen met bloed op hun hoofd, voorwerpen vlogen in het rond en we riepen allemaal 'Allah, Allah'. Ik dank God dat ik nog leef".

Negen zwaargewonden
De Airbus A330-200 kon uiteindelijk veilig landen maar negen passagiers en één bemanningslid moesten volgens Etihad naar het ziekenhuis gebracht worden. In het ziekenhuis op de luchthaven werden nog eens 22 passagiers verzorgd voor lichtere verwondingen. Haerul Anwar, woordvoerder van de luchthaven van Jakarta, verklaarde dat negen mensen zwaargewond zijn. Volgens Der Spiegel liepen drie passagiers wervelbreuken op.

Etihad gaf geen details over de ernst van de verwondingen maar zei dat de turbulentie zo hevig was dat de bagagecompartimenten werden beschadigd.

 
Mensen schreeuwden, alsof hun laatste uur geslagen was. Het was het vreselijkste was ik ooit heb meegemaakt
© YouTube.

Moslimpelgrims
Minstens acht Indonesische passagiers en een buitenlandse steward werden gewond en verscheidene passagiers liepen botbreuken op, verklaarde een woordvoerder van het Indonesische minsterie van Transport.

Passagiers verklaarden tegenover de Indonesische website Okezone dat de zuurstofmaskers tijdens de turbulentie vrijkwamen en dat verschillende passagiers, grotendeels moslimpelgrims op hun terugkeer uit Saoedi-Arabië, gewond raakten.

"Het begon toen ik aan het bidden was", verklaarde Nenden Nurhaini. "Het vliegtuig begon plots heel hard te schudden".

Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, is de voorbije jaren snel gegroeid. De maatschappij werd in 2003 opgericht en heeft een goede reputatie inzake veiligheid. Ze vervoerde vorig jaar 17,6 miljoen passagiers.

© YouTube.
Passagiers die hun veiligheidsriem niet hadden vastgemaakt, bonkten met hun hoofd tegen het plafond. © YouTube.

Bewerkt door: LB 5/05/16 - 11u22

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.