Sportcenter

Totale Inzet
euro
Mogelijke winst 0.00

Koppel vindt oude safe en is stomverbaasd door inhoud

© Imgur.

Je huis renoveren en tijdens de werken een oude safe vinden, dat gebeurt toch enkel in films? Dit koppel uit Phoenix, Arizona (VS) maakte het filmscenario echter waar door een verbazingwekkende schat te vinden in een oude kluis.

Imgurgebruiker Sarm postte het hele relaas van de vondst op de sociale netwerksite. "We verhuisden twee jaar geleden naar een woning waar heel wat werk aan is", vertelt de vrouw. "We zijn nu eindelijk aan de renovatie van de keuken bezig." Tijdens het afbreken van het oude kookeiland deden zij en haar vriend Eddie een vreemde ontdekking. "Onder het kookeiland, in de vloer, zat een oude kluis verstopt. We herinnerden ons dat we bij de verhuis een papiertje met een code vonden in een oud medicijnkastje, maar we wisten nooit waar die voor diende."

Na een aantal pogingen kreeg het koppel de kluis open, en de inhoud was niet min: een hoop biljetten van honderd dollar, netjes met koord bij elkaar gebonden. De twee nu niet minder dan 51.080 dollar rijker. Daarnaast bevatte de kluis nog een ander zeer waardevol item. De fles bourbon dateert uit de jaren '50 en blijkt ook nog eens erg zeldzaam te zijn. "En we zijn gek op bourbon", voegt het koppel eraan toe.

Schatkaart
Minder waardevol, maar daarom niet minder intrigerend, is het boek 'A Guide for the Perplexed by E.F. Schumacher' dat eveneens in de kluis verborgen zat. Uit een boodschap in het boek wordt duidelijk dat het een geschenk van een zekere Vincent aan zijn vriend Alan was. "Ik heb hier een boek dat je moet lezen", luidt de boodschap. "Ik heb een aantal passages onderlijnd." De aangeduide fragmenten worden vergezeld van kaarten, foto's en zelfs een bingoformulier. Samen lijken het aanwijzingen te zijn die naar een andere schat leidt. Het koppel roept zijn volgers op om mee te zoeken. "Misschien weten jullie wel waar de locaties op de foto's zijn."

Te mooi om waar te zijn? Dat is het zeker. Ondertussen is de aap uit de mouw gekomen en blijkt het hele verhaal niks minder dan een hoax te zijn. Maar wel eentje die de hele wereld is rondgegaan.

© Imgur.
© Imgur.
© Imgur.
© Imgur.
© Imgur.
© Imgur.

Door: Tine Kintaert 29/08/15 - 10u03

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

Voeg een nickname toe aan je profiel om een reactie te kunnen plaatsen.

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.