Vriendin van huisarts vond ochtend na verdwijning al een afscheidsbrief

© Mozkito.

Thierry De Craecker (40), de huisdokter uit Geraardsbergen die twee weken na zijn verdwijning dood werd teruggevonden in een Zuid-Frans bos, liet wel degelijk een afscheidsbrief achter. Daarin schreef hij dat hij zijn relatie niet meer zag zitten, naar het zuiden trok en niet meer zou terugkeren.

Wat bezielde de huisdokter van Geraardsbergen, die een bloeiende praktijk runde en ook papa was, om op 18 februari ineens alles achter te laten en te verdwijnen? Die vraag stelde zijn héle familie zich - en niet het minst Maude Fack, met wie de gescheiden dokter al enige tijd samen was. Ze had de dokter op de avond van zijn verdwijning nog vergeefs gebeld, toen hij na het zien van zijn laatste patiënt niet was thuisgekomen. 's Anderendaags was ze doodongerust naar zijn praktijk getrokken, waar ze op zijn bureau zijn gsm had gevonden.

Nu blijkt echter dat Maude Fack die ochtend niet alleen de gsm van de dokter vond, maar ook een brief die daaronder lag. Een afscheidsbrief, die Thierry De Craecker had achtergelaten voordat hij voorgoed vertrok met zijn Audi Q7. De inhoud ervan, zo bevestigen ons bronnen dicht bij het onderzoek, laat er geen twijfel over bestaan dat de dokter de relatie met zijn vriendin niet meer zag zitten. Ook kondigde hij aan dat hij naar het zuiden zou trekken. Voorgoed.

Maude alarmeerde de politie, die ze op de hoogte bracht van de brief. Al snel werd een opsporingsbericht rondgestuurd. Waarom nog een week gewacht werd om De Craecker ook internationaal te seinen, is niet helemaal duidelijk. De verdwijning kende een dramatische ontknoping, toen een patrouille van de gendarmerie van Sommières afgelopen woensdag het levenloze lichaam van de dokter aantrof in Aspères. Commandant Elodie Montet, die het onderzoek leidt: "Het stoffelijk overschot van de heer De Craecker is teruggevonden in een klein bosje op een heuvel. Verschillende elementen wijzen in de richting van een wanhoopsdaad." De dokter kwam om het leven door ophanging.    

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE.

Door: redactie 6/03/15 - 07u00

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

Voeg een nickname toe aan je profiel om een reactie te kunnen plaatsen.

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.