Sportcenter

Totale Inzet
euro
Mogelijke winst 0.00

Vuilniszak(ken) te kort? Lennik biedt u nieuwe rol aan

© Mozkito.

In Lennik bestaat een rol van 20 vuilniszakken blijkbaar nooit effectief uit 20 stuks. Het gerucht dat er gesjoemeld werd met vuilniszakken deed al langer de ronde, maar dankzij een steekproef van voetbalclub Sporting Eizeringen werd het verhaal nu bevestigd. De gemeente nam intussen contact op met de leverancier. Na een controle blijkt dat het slechts om geïsoleerde gevallen zou gaan. Gedupeerden kregen ook al een compensatie aangeboden.

Om verdere problemen te vermijden werd met de leverancier afgesproken om toch de volledige stock terug te nemen en worden maatregelen genomen om problemen in de toekomst te vermijden. Iedereen die een foutief geproduceerde rol heeft aangekocht, kan dit melden via deze site en zijn origineel aangekochte rol op het gemeentehuis inleveren.

Eetfestijn
Het verhaal kwam aan het licht tijdens het jaarlijkse eetfestijn van Sporting Eizeringen. "Je weet hoe dat gaat", vertelt Geert Dumon. "Als alle eters naar huis zijn, blijven wij achter met de opkuis. Een lastig karwei dat tussen pot en pint wordt afgewerkt. En dan komen er wel eens leuke verhalen naar boven. Zo ging er al een tijdje in onze kantine een verhaal de ronde dat er te weinig vuilniszakken zaten in een rol van 20. Blijkbaar zouden er telkens één of twee vuilniszakken ontbreken, maar dat geloofde ik niet. Dat soort zaken wordt toch gecontroleerd? Bovendien is elk pak van 20 duidelijk verzegeld met witte plakband. Het is onmogelijk om bijvoorbeeld een zak te stelen." Om Geert te laten inzien dat het verhaal echt klopt, besloten enkele bestuursleden de proef op de som te nemen. "We zijn toen heel voorzichtig en systematisch zakken gaan uitrollen en beginnen tellen. En wat bleek: uit de vier rollen dat we uitgerold hebben, waren er telkens twee te kort. Dat maakt dat we dus maar 18 rollen krijgen, terwijl we er voor 20 betalen."

2,07 euro per zak
In Lennik kost een rol van 20 huisvuilniszakken 41,40 euro. Omgerekend kost één zak dus 2,07 euro. Dat betekent dat de mensen van Sporting Eizeringen in principe telkens 4,14 euro te veel hebben betaald. Maar niet alleen de voetbalclub werd hier in het zak gezet. Het probleem is geen alleenstaand geval. Een steekproef bij andere leden van de voetbalploeg kon het verhaal alleen maar bevestigen. "Er waren rollen van 17, 18 en 19, maar bijna nooit van 20. Ik kon het zelf bijna niet geloven", vertelt de penningmeester. "Ik vraag me echt af hoeveel gezinnen er te veel hebben betaald voor hun rol vuilniszakken." Om het verhaal te controleren, trok onze redacteur naar de plaatselijke GB op de markt in Lennik. En wat bleek: bij het uitrollen van een rol van 20 vuilniszakken bleven er slechts 19 over.

Leverancier aanschrijven
Schepen van milieu Heidi Elpers (CD&V) reageerde behoorlijk boos. "Onze leverancier gaat hier grondig in de fout. We hebben hem meteen aangeschreven om te weten wat er fout is gelopen.Bij een volgende bestelling zullen we in elk geval alles grondig controleren. Handelaars die twijfelen aan het aantal stuks per rol kunnen hun oude rollen inruilen voor nieuwe. Maar daarmee moeten ze nog even wachten. Anders dreigt onze gemeente zonder vuilniszakken te vallen."

Tel jij zelf ook te weinig vuilzakken in jouw rol? Laat het ons weten via 3535@hln.be

Kenn Van Lijsebeth 1/10/14 - 16u40

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!