Studente geïntimideerd en gestampt op straat: "Waarom ben ik diegene die zich moet aanpassen?"

Noa Tuyaerts - Noa Tuyaerts's Photos | Facebook

Een 19-jarige studente klaagt in haar blog 'Avondwandeling' het onveiligheidsgevoel in Antwerpen aan. Op korte tijd werd Noa Tuyaerts twee keer lastiggevallen op straat. Eerst werd ze zwaar geïntimideerd door mannen die haar in hun auto wilden krijgen, enkele dagen later kreeg ze een zware stamp op haar linkerbeen en in de onderrug.

De reacties die ze na beide voorvallen kreeg, waren niet diegene die ze wilde horen. "Wat in hemelsnaam doe jij daar alleen als meisje?", klonk het. Of nog: "Waarom liep je daar op dat uur?" En: "Het was donker Noa, dan moet je je niet in de stad begeven."

"Waarom moet ik mij als jonge studente aanpassen aan mensen die zich nooit hebben aangepast aan onze maatschappij?", werpt Noa op. "Ik heb sinds die dag een enorm groot probleem met mezelf veilig voelen."

Politie: "Koop uzelf pepperspray"
De reactie van de politie was ook niet van die aard om haar gerust te stellen. 'Jongedame, begeef u niet alleen na zonsondergang in de stad en koop uzelf pepperspray. Een boete wegens verboden goederen op zak is wel het minste als je je leven in veiligheid wilt brengen', klonk het.

Noa kon haar oren nauwelijks geloven. "De maatschappij en de stad moeten zorgen voor een veilig gevoel, niet het busje pepperspray dat in mijn handtas zit en de noodknop die aan mijn sleutelhanger hangt. Ik ben een meisje en dat zou mij niet mogen beperken, nooit, nergens. Zelfs niet als ik na zonsondergang de straat op wil."

Sven Van Malderen 9/10/15 - 12u53

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

Voeg een nickname toe aan je profiel om een reactie te kunnen plaatsen.

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.