IS dreigt met autobommen en onthoofdingen in België

De Islamitische Staat heeft een video verspreid waarin ze de VS, Frankrijk en België rechtstreeks bedreigen met verdere aanslagen. België en Frankrijk worden gewaarschuwd voor autobommen, explosieven en onthoofdingen. De terroristen dreigen er ook mee president Obama te onthoofden in het Witte Huis. Dat schrijft The Daily Mail op zijn website. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kan de bedreigingen op dit moment niet bevestigen.

Gisteren verspreidde de Islamitische Staat (IS) opnieuw een video, waarin het nu ook ons land rechtstreeks bedreigt. Een militant staat achter een Koerdische soldaat die op het einde van de video onthoofd wordt. "Wij waarschuwen jullie dat wij zullen komen met autobommen, explosieven en dat wij jullie zullen onthoofden", zegt de militant in het filmpje.

De beelden werden naar het Engels vertaald door het Memri-instituut in Washington, een organisatie die zich bezighoudt met de studie en vertaling van beelden uit het Midden-Oosten. "Weet, Obama, dat wij Amerika zullen bereiken", klinkt het nog. "Weet ook dat wij u zullen onthoofden in het Witte Huis en dat wij Amerika zullen omvormen tot een islamitische provincie."

Uiteindelijk gaat de meest beledigende taal naar de Koerdisch-Irakese leider Masoud Barazani. "Wij zullen u onthoofden en in de vuilnisbak van de geschiedenis gooien."

Het ministerie van Binnenlandse zaken bevestigt dat ze de video onderzoeken, net zoals de bevoegde diensten dat doen bij alle terreurdreigingen. Het is volgens Binnenlandse Zaken niet de eerste keer dat er een dergelijke video opduikt. "Al onze diensten analyseren die video's. Het noopt ons nu niet tot extra maatregelen", luidt het vanochtend.

© Youtube.
© kos.

Door: redactie 28/01/15 - 11u31