Tiener in klauwen van verkrachter stuurt nog één bericht: "Mama, help me! Ik ben ontvoerd"

© kos.

Het is zowat het meest afschuwelijke bericht dat een moeder kan krijgen. "Mama, ik ben ontvoerd. Help me aub!" Dagen later is LA Tukerangi nog altijd in handen van haar kindnapper en de politie heeft geen spoor meer naar de dader. Het was het laatste teken van leven van de Nieuw-Zeelandse tiener die ook haar zus om hulp smeekte. Haar vader deed vandaag een oproep op de Nieuw-Zeelandse radio. "Zet mijn dochter aub af bij een politiekantoor." Het zusje van de ontvoerder, een veroordeelde verkrachter, neemt het intussen voor hem op.

Ze kon de noodkreet nog achterlaten op haar facebookpagina en is vandaag nog altijd in de klauwen van Dean Wayne Whakatau, een 36-jarige verkrachter die twee keer zo oud is als het meisje en in het verleden ook al veroordeeld werd voor ontvoering. Ze kon ook nog haar zus bereiken en smeekte om de politie te bellen. Haar moeder, Marie Tukerangi is doodsbang en vreest voor het leven van haar oogappel. "Toen ik het vernam, werd ik stil. Ik was verdwaasd en verlamd. We willen dat ze gewoon weer gezond naar huis kan komen. We willen ook weten dat we haar opnieuw gaan terugzien."

Hoe ze in de handen van de misdadiger terechtgekomen is, blijft voorlopig nog onduidelijk. Volgens berichten zou Dean de geadopteerde broer zijn van het vriendje van LA. Volgens andere berichten zou ze een paar weken in het gezelschap van de ontvoerder vertoefd hebben en werden ze een koppeltje waarna hij besloot om haar te kidnappen. Volgens haar moeder werd ze in de wagen van Dean gedwongen na een ruzie voor de woonst van haar vriendje, het broertje van de misdadiger. De twee werden het laatst gezien in Rotorua op een paar honderd kilometer van Auckland, waar ze ontvoerd werd. "Ik wil dit allemaal niet meemaken en ik wens het ook niemand toe", aldus haar moeder.

Volgens de familie van de ontvoerder valt hem alvast weinig te verwijten. Ze duiden erop dat de twee een relatie begonnen waren en dat ze hem niet mogen veroordelen op basis van zijn verleden. "Ik ken zijn verleden, en dat maakt het allemaal erger dan het is. Ik weet dat wat hij doet, verkeerd is maar ik wil dat iedereen de waarheid kent en de waarheid is dat ze gelukkig met hem was", aldus de 17-jarige zus van de ontvoerder, Dani Whakatau.

De moeder van het ontvoerde meisje spreekt de bewering stellig tegen. "Het is al meer dan drie weken geleden dat ze verklaarde gelukkig te zijn met hem. Maar intussen is de situatie wel degelijk veranderd", weet de moeder. "Ze smeekte mij en haar zus om hulp. En we weten nu niet wat ze allemaal doormaakt." Haar vader Chris smeekte om zijn dochter veilig en wel terug te brengen. "Zet haar aub af aan een politiekantoor", sprak Chris Tukerangi vanmorgen op de radiozender Radio New Zealand. "Daarna mag je beschikken maar we willen onze dochter terug."

De politie laat in een verklaring weten dat ze bezorgd is om de situatie en dat ze geen idee heeft waar precies het meisje nu is. Er is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd en de bevolking heeft de raad gekregen om hem niet te benaderen. Nog volgens de politie maakt hij immers misbruik van de "oprechtheid van goede mensen" en heeft hij ook al vijftig feiten van bedrog op zijn kerfstok staan. In 2005 haalde hij de kranten met zijn spectaculaire ontsnapping uit een politiekantoor via het plafond. Hij was toen net opgepakt op beschuldiging van verkrachting.

Door: Stijn Vossen 4/08/15 - 09u54

Jouw mening telt !

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

Voeg een nickname toe aan je profiel om een reactie te kunnen plaatsen.

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.