EPA

"iPhone 8 zal succes Galaxy S8 dwarsbomen"

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn licht laten schijnen op de nakende Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8. Kuo ziet meer potentieel in het product van Apple dat in principe gelanceerd wordt in september, omdat de Galaxy S8 voor hem niet aantrekkelijk genoeg is.

De traditioneel in september voorziene iPhone 8 zou volgens Kuo weleens stokken in de wielen van de verkoop van de Galaxy S8 kunnen steken. Dat toestel wordt op 29 maart voorgesteld, maar de details zijn al bekend. Apple-analist van KGI Securities, Ming-Chi Kuo, denkt dat de S8 minder over de toonbank zal gaan dan zijn voorganger, de Galaxy S7. Voor Apple voorspelt hij het tegenovergestelde: de 8 is naar zijn mening zeker in staat het succes van de iPhone 7 (Plus) te overstijgen.

Dat beweert Kuo natuurlijk allemaal niet zomaar. De iPhone 8 zou naar verluidt een OLED-scherm krijgen, wat ook voor televisie geldt als de absolute top op dit moment. Verder zou het toestel draadloos kunnen opgeladen worden en een snellere processor én een nieuw glazen design krijgen. Allemaal sterke troeven. De twee gelekte varianten van de Galaxy S8 kunnen daar, nog altijd volgens Kuo, voornamelijk een scherm zonder thuisknop tegenoverstellen. Vermoedelijk zijn dat eveneens OLED-schermen (van respectievelijk 5,8 en 6,2 inch) die het hele toestel bestrijken.

Niet alleen de concurrentie met Apple zal de S8 van Samsung volgens Kuo parten spelen, maar ook het feit dat het bedrijf vorig jaar in het vierde kwartaal de S7 als enige vlaggenschip overhield na het debacle met de "ontploffende" batterij van de Note 7. De verkoop zal daardoor ook slabakken, meent Kuo. Werden er vorig jaar 52 miljoen stuks verscheept, dan zullen dat er in 2017 niet meer dan 40 à 45 miljoen zijn. Weliswaar valt de lancering van de Galaxy S8 een maand later dan die van de S7 vorig jaar, maar dan nog zouden dat virtueel omgerekend zo'n 2,5 tot 7,5 miljoen minder verkochte exemplaren zijn. Samsung zei eerder dit jaar zelf te mikken op een verkoop van 60 miljoen stuks van de Galaxy S8 dit jaar.

20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Dekon vanh

  Dennis De Leeuw: De iphone se heeft toch een 4 inch scherm? Dus vanwaar het geklaag?

 • Jurgen Vanheessen

  Altijd maar zever samsung dan iPhone wat de beste. Ik ben een edge s7 gebruiker daar kan niets aan tippen. En trouwens lees eens wat meer over technologie dan weet je dat iPhone en andere merken stukken aan elkaar verkopen

 • sven borghys

  Ben sinds een jaar de bezitter van een 6S, na jarenlang met Android te hebben gewerkt. Nooit of te nimmer meer iPhone voor mij Zo een over hyped toestel.

 • Renzo De Hond

  Apple zijn de originele bedenkers van de smartphone. De rest zijn allemaal kopieën.

 • Guillano Pawiro

  ja joh.. wat is dit voor Apple propaganda/reclame onzin... Apple komt als laatste jongetje van de klas eindelijk met features die Samsung al jaren geïmplementeerd heeft. Apple koopt notabene die OLED schermen van samsung.. je kan beter zeggen.. Apple veranderd langzaam in een Samsung..

 • Slaapmaardikkenekken

  Als professionele gebruiker kan Ik u verzekeren er is momenteel niks beter op de markt dan IPhone en dat weet Apple vandaar de hoge prijs

 • mike milan

  Apple door vele nagemaakt, nooit geëvenaard Spijtig dat de gewone mens het niet kan betalen

 • Zianni Santos

  Zoals de meeste comments, lijkt wel een gesponsorde add HLN. Apple zit altijd achter de Galaxy serie. Iphone is interessant voor mensen met veel Apple toestellen, meer niet. Camera's staan ze eveneens veel achter.

 • Lewis De Leeuw

  Ik wil terug een handigere 4" scherm ipv die ' te groot voor de broekzak' 4+" schermen.

 • 't is weer van da 't is weer van da

  Wat ga appel dan doen hun prijs zakken naar die van samsung?

 • Nicolas Demeyere

  En terecht. Sneller, gebruiksvriendelijker, mooier...

 • Kenzi Yenzi

  Bla bla bla...reclame voor apple? Heb je er poen voor ontvangen HLN? Samsung heeft sinds de galaxy s2 oled en draadloos herlaadbaar sinds de s6. En betreft de processor hebben ze altijdt sterkere en ook meer ram geheugen gehad. Nou dit is dus het echte nieuws. Mensen laten geloven wat in jullie voordeel is,is geen nieuws maar propaganda!!

 • Hertog Jan

  IPHONE is al lang over hoogtepunt heen! Straks hetzelfde verhaal al Nokia. Een doodgewone smartphone van 200 euro doet het hoognodige. Je kan de mensen niet blijven voor de gek houden.

 • Johnny Van de P.

  Tja Is niet moeilijk. Apple kopieert alles van de S7 van vorig jaar...

 • Bert Hoover

  Tja de opvolger van mijn huidige 6s plus wordt in ieder geval geen apple, ondanks dat we op het bedrijf de keuze hebben. En ik ben niet de enig die zijn iphone meer dan beu is....

 • Kevin Buekenhoudt

  Oeioeioeioeioeikes toch...

 • Geert Vanderkelen

  Er is meer dan deze 2 overpriced brands...

 • joan lute

  Zou ergens wel begrijpelijk zijn doordat Samsung zijn toestel niet op het WMC in Barcelona heeft gepresenteerd zodat de concurrenten hen de pas hebben afgesneden met hun lanceringen.

 • Steve Walschot

  Een OLED scherm? Is dat een verkoopargument? Dat steekt begot zelf in mijn rekenmachine! De betere androids, om niet specifiek Samsung te noemen, gebruiken als jaren super Amoled schermen! De iPhone 8 zal dus weer een flauw afkooksel van de Galaxy St worden hardwarematig, en bij iedere ios update lijkt het meer en meer op Android 3 jaar terug. Ze komen er wel, die Apple boys..

 • Jack Noir

  Dus de iPhone 8 zal succesvoller zijn door eigenschappen die al jaren op de Galaxy S reeks zitten?