Elon Musk.
REUTERS Elon Musk.

Elon Musk wil menselijk brein koppelen aan computers

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft zijn nieuwe start-up Neuralink toegelicht. Neuralink werkt aan technologie die in menselijke hersenen kunnen ingeplant worden.

Een maand geleden raakte bekend dat de Tesla-CEO het brein was achter Neuralink, maar toen wilde Musk nog geen verdere commentaar kwijt.

Zware hersenletsels
In een interview met de website Wait But Why vertelt hij nu dat hij met Neuralink een product op de markt wil brengen dat hulp moet bieden aan mensen met een zwaar hersenletsel. De technologie zou binnen vier jaar gebruiksklaar zijn.

Tred houden met AI
In een later stadium wil Neuralink ook draadloze hardware ontwikkelen en implementeren in het menselijke brein zodat gezonde mensen en computers met elkaar kunnen communiceren. "Dat is nodig als we als mensheid het tempo van kunstmatige intelligentie willen bijhouden", zei Musk op een conferentie vorig jaar.

Musk schat dat die hardware binnen een tiental jaar beschikbaar zal zijn. Alles zal afhangen van de regelgeving door de overheid en hoe goed het project presteert bij mensen met een hersenletsel.

7 reacties

 • Zoek Een leven

  Ja sven groot gelyk. Ze hebbe geld roem olie goud enz enz, maar nu wille ze controle over de mensheid

 • didjee2 Blanke

  En dat komt van de persoon die denkt dat artificiële intelligentie de mensheid zal overnemen ...

 • Sarah Pe

  Wat een klinklare onzin! Ze mogen die chip in hun eigen hoofd steken.

 • Sven Govers

  Zoals ik al 20 jaar geleden al aankondigde. Binnen 10-20 jaar krijgt iedereen een chip. Enerzijds ter controle van identiteit en anderzijds kennis.. en dan is het niet meer te stoppen.

 • Serge Vanhaverbeke

  Een stap dichter bij het eeuwig bestaan in een Matrix!

 • Marco Polo

  Dus door die hardware zal school makkelijker zijn voor examens en dergelijke

 • walter Bogaerts

  Knap laat maar komen, met een computer kan je tenminste een deftig gesprek voeren.