Er is veel vraag naar de originele Nokia 3310 op tweedehandssites als 2dehands.be.
2dehands.be Er is veel vraag naar de originele Nokia 3310 op tweedehandssites als 2dehands.be.

Rush op échte oude Nokia 3310

De iconische Nokia 3310 maakt over enkele maanden een comeback. Wie niet wil wachten op de nieuwe versie, gaat nu al op zoek naar een origineel exemplaar uit de beginperiode van de mobiele telefonie. Zoekertjessite 2dehands.be noteert sinds de bekendmaking dagelijks zo'n 350 zoekopdrachten - vijfmaal meer in vergelijking met een maand geleden.

Afgelopen zondag werd de nieuwe Nokia 3310 voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona. De klassieke mobiele telefoon wordt in een hedendaags jasje gestopt: dun, licht en duurzaam. De nieuwe versie is verkrijgbaar in het felrood, donkerblauw, geel en grijs, en zal maar 79 gram wegen (vergeleken met 133 gram vroeger). 

Toch is niet iedereen op zoek naar het nieuwe exemplaar, zo blijkt uit de zoekopdrachten op zoekertjessite 2dehands.be. Daar werd afgelopen maand liefst vijf (!) keer meer naar de oude 3310 gezocht dan in vergelijking met een maand geleden.

Voor een toestel in de originele verpakking wordt 45 euro neergeteld. "Bovendien worden er ook meer toestellen aangeboden", luidt het bij 2dehands.be. "Wie dus nog een exemplaar op zolder liggen heeft, maakt een grote kans om het van de hand te kunnen doen."

Ter vergelijking: de verwachte adviesprijs voor de nieuwe 3310 zal 49 euro bedragen. Het toestel wordt in de winkels verwacht in april.

11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • John Dallas

  Dit nieuwe model is een ideaal toestel om geladen en in uitstand in jou wagen te hebben in geval van nood. Gewoonlijk is je batterij bijna plat als je in een noodsituatie eens dringend contact zou moeten opzoeken. Een pay en go kaart en je kunt mist minimaal 1 sms per jaar er jaren mee zoet zijn. Dit is een ideale backup toestel in mijn ogen.

 • Stefan Wouters

  @ 't is weer van da; Terug in de tijd...misschien wel, maar het was wel een tijd waarin men beter kon spellen en het Engels niet van een abominabel niveau was! Give me a break...please!

 • Anonymous

  Voor oudere mensen is dit een goede zaak zij kunnen vaak niet overweg met een smartphone zoals mijn oma zo kan ze terug bellen met een gsm zonder al die snufjes die voor ons zo zelsprekend zijn

 • 't is weer van da 't is weer van da

  Mijn moeder en stiefvader gebruiken die nogaltijd alle dagen. Hoeveel keer iknhun niet heb wijsgemaakt voor een echte smartphone te gaan kunne we life zien of chatten met messenger nieuwszenders bekijke en u beklag doen op hkn reacties. Zoals ik nu bezig ben. Wat mensen bezielen op zo een oud ding terug te willen tjeezes. Precies of ze gaan terug naar de tijd waar ze denken dat het goed was. Komaan zeg gif me a break.

 • Fred Sevriens

  Het is niet 'rush op' maar 'run op'. Met een 'rush' tot gevolg.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  De oudjes mag je nooit te vlug afschrijven ;-)

 • Nuchter Denken

  Haha, ik heb hem gekocht, nieuw in de doos, met boekje, juist voor geweten was dat er een opvolger zou komen.. Niks te vroeg dus....

 • Frans Peeters

  Ik zoek de 6600 van Nokia.

 • Anonymous

  Ik heb nog een 15 jaar oude 3310 van mijn ma, in perfecte staat, maar het is mij meer waard dan 45 euro.

 • amir alispago

  Mijn Nokia 5110 met ntenetje staat nog op de zolder

 • gilbert declerck

  mijn 1024 werkt ook nog !