5
Twitter/@evleaks

Wat we al weten over de Samsung Galaxy S8

Op woensdag 29 maart stelt Samsung de nieuwe Galaxy S8 voor. Zoals het een Samsung-vlaggenschip betaamt, draait de geruchtenmolen nu al op volle toeren. Van Samsung-Siri tot een oogscanner, wij overlopen alle geruchten, het ene al hardnekkiger dan het andere.

De nieuwe Galaxy S8 komt in twee formaten. KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo, beroemd/berucht om zijn uiterst accurate lekken, onthulde dit weekend dat de kleinste S8 een 5,8 inch-scherm krijgt en de 'S8 Plus' een monsterscherm van 6,2 inch.

De S8 krijgt dus een reusachtig scherm, maar het toestel zelf wordt niet veel groter. Dat komt omdat Samsung afscheid neemt van de fysieke homeknop. De homeknop krijgt van Samsung een plekje onder het glas en zal dus deel uitmaken van het touchscreen. En omdat ook die vervelende bezels verdwijnen - de zwarte randen boven- en onderaan het scherm -, biedt de S8 plaats aan een 'Inifinity Display', een scherm dat het volledige toestel bestrijkt.

Er wordt gefluisterd dat de S8 enkel met gebogen randen komt, waardoor de naam 'Edge' overbodig wordt. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Samsung een volledig vlak exemplaar zonder afgebogen randen op de markt zal brengen.

Zeven kleuren

Samsung brengt de Galaxy S8 uit in zeven kleuren: goud, zilver, glanzend zwart, mat zwart, blauw, paars en roze. Of al die kleuren ook in België beschikbaar zullen zijn, is niet duidelijk.

Lees verder onder de foto.

5 Zo zal de Galaxy S8 eruit zien.
Benjamin Geskin Zo zal de Galaxy S8 eruit zien.

De camera's

Volgens verschillende bronnen is de Galaxy S8 uitgerust met een dual-lens camera, maar nieuwe lekken lijken dat nu tegen te spreken. Samsung blijft wellicht steken op een 12 megapixel-camera. De frontcamera krijgt 8 megapixels.

Voor wie graag selfies neemt, wordt de S8 het ideale toestel. Volgens ET News krijgt de frontcamera namelijk een razendsnelle autofocus. Je zal dus niet meer op het scherm moeten tikken om te focussen, de S8 doet alles meteen voor jou.

Onder de motorkap

Volgens ET News krijgt de Galaxy S8 voor de Amerikaanse markt de nieuwe Snapdragon 830-processor van Qualcomm. Andere toestellen, dus ook de Belgische, krijgen de nieuwste Exynos-chip van Samsung zelf. Voorlopig is er nog niet veel geweten over hoe goed beide chips zijn, maar wellicht zijn ze heel snel en heel krachtig. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de batterijduur.

Zowel de S8 als de S8 Plus krijgen 6GB RAM-geheugen. Mogelijk krijgen toestellen in sommige landen 'slechts' 4GB RAM, wat Samsung mogelijk op kritiek komt te staan.

5
¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿/YouTube

Bixby, de Siri van Samsung

iPhone-gebruikers zijn al langer vertrouwd met spraakassistent Siri, maar Samsung komt eind maart mogelijk met een eigen assistent. Volgens de Nederlandse Samsung Galaxy-blog 'Galaxy Club' zal de assistent 'Bixby' heten.

Mogelijk gebruikt Bixby de camera om je met al je problemen te helpen. Je camera richten op een object waarover je meer wil weten, zou dus voor Bixby genoeg zijn. Expliciet vragen stellen aan Bixby is dus meestal niet nodig.

Oogscanner en gezichtsherkenning

Dankzij ultrasnelle gezichtsherkenning zou je de S8 kunnen ontgrendelen in amper 0,01 seconde. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse site The Investor. De S8 bevat nog twee andere wijzen van biometrische beveiliging, namelijk een irisscanner en een vingerafdrukscanner.

De gezichtsherkenning is nodig vanwege de beperkingen van de irisscanner, die door de gebruikte technologie niet altijd goed werkt. Samsung zette al een irisscanner in de Galaxy Note 7 vorig jaar, meldt Tweakers.net.

Wat met de headphone jack?

Hierover doen uiteenlopende geruchten de ronde. Volgens sommige bronnen, waaronder SamMobile, maakt Samsung komaf met de headphone jack. Maar volgens gelekte ontwerpen van hoesjes voor de S8 krijgt het vlaggenschip er wél eentje.

Apple kreeg veel kritiek toen het de iPhone 7 uitbracht zonder headphone jack. Samsung trekt daar mogelijk conclusies uit.

5
BGR

USB-C

De ontvlambare Galaxy Note 7 was al uitgerust met een USB-C-poort en de S8 krijgt er ook een. Zo wil Samsung geleidelijk aan overschakelen van de microUSB-poort, die nu nog in de meeste Samsung-toestellen zit.

USB-C is in staat om toestellen veel sneller op te laden dan microUSB, dat niet is uitgerust met de zogenaamde 'Quick Charge'-technologie. USB-C kan bovendien data en video naar externe monitors overbrengen.

5 De microUSB-poort verdwijnt.
Twitter De microUSB-poort verdwijnt.

Op 29 maart weten we welke van de geruchten waar zijn. Eerder werd gemeld dat de verkoop pas zou starten op 28 april, maar Samsung heeft die vertraging intussen weggewerkt. De Galaxy S8 komt op 21 april op de markt.

2 reacties

  • Pol Dekorte

    Ik wacht wel tot de 10 uit is

  • M Bonzo

    Hoeveel kostde s8