Coraline hield aan de slagen onder meer een neusbreuk, gekneusde oogkas, twee blauwe ogen, een gescheurde lip en een uitgeslagen tand over.
rv Coraline hield aan de slagen onder meer een neusbreuk, gekneusde oogkas, twee blauwe ogen, een gescheurde lip en een uitgeslagen tand over.

Afgeranselde Coraline niet aanwezig, 1 jaar voorwaardelijk voor agressieve partner

Er is eindelijk een vonnis in de zaak rond de zware afranseling van Coraline T. uit Geraardsbergen, die dankzij een videochat met haar vader gered werd, maar ze was niet in de rechtbank van Oudenaarde om het te horen. Nadat het vonnis op 6 maart voor de derde keer werd uitgesteld, besloot ze niet meer te komen. "Op voorhand verwittigen, zit er niet in", zei ze.

Vorige oudejaarsavond takelde de dronken I.V. Coraline zwaar toe. De man sloeg door na een banale ruzie en ging Coraline, de moeder van een kind van twee, te lijf. Tijdens de zware klappen en terwijl de man haar appartement vernielde, kon ze de hulp van haar vader inroepen door hem te videochatten via de app Facetime. Hij kwam tussenbeide, maar kreeg ook enkele rake klappen. Met zware verwondingen werd de vrouw toen naar het ziekenhuis gebracht.

De man verdedigde zich in de rechtbank door te zeggen dat hij zich speet en dat hij op het moment van de slagen dronken was. "Het is elke keer hetzelfde, er is altijd alcohol mee gemoeid", aldus de rechter, die een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een voorwaardelijke boete van 300 euro oplegde. "Het is de allerlaatste kans." De slachtoffers krijgen wel een schadevergoeding.

Nadat het vonnis op 6 maart voor de derde keer werd uitgesteld, besloot Coraline niet meer naar de rechtbank te komen. Vandaag heeft ze dus het vonnis niet gehoord. "Het verbaast me heel erg dat mevrouw hier nu niet is, terwijl ze er wel was voor de zitting en de tussenvonnissen", opperde de rechter. "Ik heb niet het genie om een vonnis op drie lijntjes te schrijven, over de voorwaarden is heel goed nagedacht."

11 reacties

 • Elisabeth Arnouts

  Moet je een genie zijn om te zien dat ze slaag heeft gehad? En dan nog voorwaardelijk geven. Nee een genie is het niet.

 • Marc Geerts

  Ik had ook niet meer gekomen , wat voor zin heeft het trouwens. De rechters nemen hun job toch niet ernstig als je ziet wat de ene rechter uitspreekt tov een andere rechter. Met natte vinger spreken de uitspraak uit.

 • Bolle verdickt

  Tijd voor verandering , voor deze vrouw en straf te mild voor deze lafaard

 • Jacques Pauwels

  Een echte schande...het zou tijd worden om bij justitie de grove borstel te gebruiken!!

 • Crafty Cockney

  Wow wat een straf,hopelijk gebeurt het nooit met familie van die rechter,dan zou je een gans andere strafmaat zien.

 • Vla Ming

  Schandalig dat zo een lafaard een voorwaardelijke straf krijgt. Spijt komt altijd te laat, ik hoop voor de dame dat ze slim genoeg is om dit uitschot links te laten liggen en een man vind die haar wel goed behandeld.

 • frank triolet

  is dat alles van straf

 • mathias coene

  Vraag me soms af hoe rechters kunnen slapen ?! Wat een uitspraak weer, er moet weer een dode vallen voor men gaat optreden. Zijn ze verwonderd hoe het komt dat zulke mensen zulke dingen doen.

 • Bram De man

  Voorwazrdelijk hij zal het zeker nooit meer doen lol

 • fe male

  Vonnis voor de derde keer uitgesteld maar hij verbaast zich erover dat het slachtoffer dan niet meer afkomt. Wereldvreemde man.

 • Gun A

  Voorwaardelijk, om te huilen