2 Sophie werd teruggevonden onder een houten terras op het strand van Knokke.
Mathias Mariën & RV Sophie werd teruggevonden onder een houten terras op het strand van Knokke.

Na drie maanden: DNA-spoor gevonden op lichaam van vermoorde Sofie Muylle

Bijna exact drie maanden nadat Sofie Muylle (27), een schoonheidsspecialiste uit Roeselare, op het strand van Knokke werd vermoord, hebben speurders een DNA-spoor op haar lichaam kunnen ontwaren. Dat bevestigt de procureur. De jonge vrouw werd op 22 januari verstikt teruggevonden onder een houten terras in Knokke.

Tot een doorbraak leidt de vondst van het DNA-spoor, waarvan het niet duidelijk is of het om speeksel, bloed of iets anders gaat, echter nog niet. Al vijftien personen die vernoemd werden in het dossier, werden uitgenodigd om een DNA-test af te leggen, maar die bleken allemaal negatief. Het is dus niet duidelijk of dat DNA-spoor ook te linken valt aan de moordenaar. De speurders vermoeden echter dat er een grote kans is van wel.

Hoofdverdachte in de zaak blijft nog steeds de man met de blauwe jas, die zich nog steeds niet aanbood bij de speurders. De man hing na de vondst van het lichaam nog uren rond op het strand en gedroeg zich erg vreemd. Op verschillende camerabeelden werd vastgelegd dat hij huppelde op het zand, iets leek te zoeken, zich kwaad maakte en met zijn schoenen veegde. Hij verdween pas uren later toen de politie 's middags ter plaatse kwam nadat het lichaam gevonden werd. De politie vermoedt dat het zijn DNA is dat nu op het lichaam van Sofie gevonden werd, maar zeker is dat niet.

In ieder geval zit het onderzoek drie maanden na de dood van Sofie opnieuw in een stroomversnelling. Na de twee uitzendingen in VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' kwamen intussen al meer dan 100 tips binnen, die nog steeds uitgepluisd worden. Het parket van Brugge bevestigt enkel dat er een DNA-spoor gevonden is, maar weigert alle andere commentaar. Daar wordt gezegd dat het onderzoek nog steeds loopt.

2 Wouter C., de vriend van Sofie Muylle, hoopt dat de speurders nu heel snel te weten komen wie de man met de blauwe jas.
VTM & RV Wouter C., de vriend van Sofie Muylle, hoopt dat de speurders nu heel snel te weten komen wie de man met de blauwe jas.

14 reacties

 • John Doe

  Goe bezig dennis

 • Steven Bassie

  Proficiat aan de speurders. Hopelijk vinden ze de moordenaar nu snel!

 • Ph at

  Nu al ????? Is snel.... na 3 maand hebben ze iets gevonden op haar arm... man man.

 • Dennis 1986

  Iedereen verplicht dna laten afnemen... Dan staat iedereen in de pc, simpel toch? Maar dit is België, het moet niet te gemakkelijk gaan.

 • José Gonzales

  Ze kunnen perfect die coordinaten van die gsm nakijken op het tijdstip dan vinden ze hem als hij zijne gsm niet heeft weggegooid natuurlijk.

 • mireille GELDOF

  Na 3maanden iets gevonden,toch geen blauwe vezel.Om het even welk onderzoek, duurt toch geen 3maanden. Misschien de feiten van de bewuste nacht nog eens onder de loep nemen.Voor mij toch ook verdacht.

 • Giovanni Van Dyk

  .....in the USA...duurt dat 3 dagen...

 • Kathy Schraudt

  Ik vind dat dit veel de lang duurt maar begrijp wel dat ze die gast met te blauwe jas nog moeten vinden maar niemand heeft hem zogezegt niet gezien met zo veel wandelaars wel raar

 • Wim Dobbels

  3 maand??? Het lijk is nog steeds niet begraven of zo?

 • Dominique Wullaert

  Hopelijk is dat het gerecht het kan oplossen en word laffe moordenaar gevat wie het ook mag zijn

 • Marc Geerts

  Na 3 maanden een DNA spoor gevonden op de arm....komt dat pas na 3 maanden te voorschijn dan ? Pasop ik ken er niets van hé maar dit is toch weer straffe toebak.

 • Berlinda Lenssens

  Moet dat allemaal zo lang duren

 • Annelore Meynaerts

  Hopelijk vinden ze snel de dader! Verschrikkelijk voor familie en vrienden om in zo'n onzekerheid te leven!!

 • Johan Coppens

  Dna na 3 maanden gevonden???? Goed. Maar dan hebben ze nog altijd een vergelijkbaar staal nodig. En waar halen ze dat dan?