Schapen staan in het slachthuis van Zottegem klaar om geslacht te worden voor het offerfeest van vorig jaar.
BELGA Schapen staan in het slachthuis van Zottegem klaar om geslacht te worden voor het offerfeest van vorig jaar.

Katholiek onderwijs wil start van schooljaar uitstellen wegens Offerfeest

Minister van Onderwijs Crevits wil van uitstel niet weten: "School start zonder onderscheid op 1 september"

Het katholiek onderwijs vraagt aan onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) of het schooljaar niet beter op 4 september begint, omdat het islamitische Offerfeest dit jaar op 1 september valt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Crevits is niet van plan om op de vraag in te gaan. Het gemeenschapsonderwijs (GO!) vraagt voor de start van het komende schooljaar één afspraak voor alle schoolverstrekkers of netten.

Het Offerfeest is een officiële feestdag voor moslims, waarvoor de kinderen thuis mogen blijven. Scholen in de grote steden vrezen daardoor een massale afwezigheid op de eerste schooldag, die belangrijk is om een goede start te mogen maken. De koepel van de katholieke scholen heeft daarom gevraagd om het schooljaar later te laten beginnen. Ook het Gemeenschapsonderwijs vindt het zinvol om met alle onderwijsnetten samen een initiatief te nemen. Dit voor de duidelijkheid. Topvrouw Raymonda Verdyck zit vandaag met de minister samen om de kwestie te bespreken.

Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, tempert een aantal krantenkoppen van vanochtend. "Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft geen algemene vraag voor uitstel van de start van het schooljaar gesteld. De vraag van een aantal schooldirecteurs met een grote moslimpopulatie hebben we doorgegeven aan de minister van Onderwijs. Zij antwoordde dat er voldoende instrumenten zijn. Wij pleiten niet voor een veralgemening van de latere schoolstart op 4 september, maar vragen scholen begrip te hebben voor leerlingen en zoeken naar oplossingen", aldus Boeve.

Die oplossingen kunnen bestaan in het invullen van 1 september als een (vrije) pedagogische studiedag, het verschuiven van de grote onthaalactiviteit naar maandag 4 september en vrijdag 1 september dan een ander programma houden, of het opnemen van een facultatieve verlofdag op 1 september.

'Wij pleiten niet voor een veralgemening van de latere schoolstart op 4 september, maar vragen scholen begrip te hebben voor leerlingen en zoeken naar oplossingen'

Lieven Boeve

"Eén afspraak"

GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenchap vraagt één afspraak voor alle schoolverstrekkers. Het Gemeenschapsonderwijs kreeg niet zo veel specifieke vragen van schooldirecties, maar stelde zichzelf vragen omtrent het samenvallen van de schoolstart met het Offerfeest. "Er is nood aan duidelijkheid voor leerlingen, ouders en scholen. Er zijn families met kinderen in verschillende scholen en netten", aldus woordvoerster Sarina Simenon.

Minister Crevits van Onderwijs herhaalt inmiddels: "Het schooljaar start sinds jaar en dag, zonder onderscheid, op 1 september, ook volgend schooljaar. De regelgeving bepaalt dat scholen jaarlijks over 1 of 2 vrije dagen beschikken die ze naar eigen goeddunken kunnen inplannen. Scholen kunnen omwille van het Offerfeest uit respect voor de religieuze beleving van hun leerlingen op maandag 4 september starten, zonder daarvoor het schooljaar in heel Vlaanderen te moeten verschuiven."

'Het schooljaar start sinds jaar en dag, zonder onderscheid, op 1 september, ook volgend schooljaar'

Hilde Crevits

281 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • andre lauvrijs

  als ik de reacties lees waarom moet men altijd aan de moslims toegeven .zie ik dat er hier veel lafaards en volksveraders tussen zitten

 • 't is weer van da 't is weer van da

  Ik ben voor aanpassen naar normen van dit land. Maar een offerfeest ontzeggen vind ik nu ver gaande. Maar anderzijde is het stapje per stapje islamesering.. ik denk dat we meer werk moeten maken naar betere moskees dan zo een feest te ontzeggen.

 • Bob Nalyd

  Die leraren hebben weer een lang weekend geroken. Geen zin om vrijdag den 1sten september te beginnen? Er zijn ook dagen dat ik liever thuisblijf omdat die goed uitkomen, maar zo werkt het niet eh? En dat dan doen op de kap van de moslims. Zie maar eerst dat ge les kunt geven tot den 30ste juni! Dat zij de vorige minister toch, smetje pascal?

 • Cdm Sr

  Omdat 'echte katholieken' respect hebben voor andere godsdiensten waarom anders? Respect is wederzijds. Je kan geen respect vragen zonder te geven !!!

 • Abdel Hoed

  Komaan Belgistan, allemaal om ter zuurst reageren! Ik herinner me een aantal jaren geleden dat 1september ook op een vrijdag viel. Toen kon de eerste schooldag wel verplaatst worden naar maandag

 • Willem Tell

  Verduyckt Kim, ik bedoel op dag van offerfeest en suikerfeest. Nu willen ze gewoon elke leerling vrijgeven. Dan ben ik daar voorstander van. Mijn dochter haar klas is op die dagen meer dan de helft afwezig. Dus waarom niet. En nog eens dit is al jarendag toegelaten voor elke erkende godsdienst in het schoolreglement, zie echt het probleem niet dat alle leerlingen nu 1 extra dag vakantie krijgen.

 • M G

  Kan iemand mij vertellen waarom weekend op zaterdag en zondag valt en niet op andere dagen van de week?

 • Frits De Fratser

  DAT is nu de reden waarom iedereen op NVA stemt. Nog niet begrepen?

 • linda sleyp

  Ze komen hier wonen dus moeten ze zich aanpassen. 1 september is de eerste schooldag voor iedereen

 • Mark Daenen

  Verzuurde mensen hier. Wij belgen hebben toch ook feestdagen dus wat maakt dat wij daar recht op hebben en zij niet? Dat wij als land veel geven en zij alleen maar nemen is wel zo. We moeten onze limieten stellen maar ook elkaars belangen respecteren.

 • Mark Daenen

  Verzuurde mensen hier. Wij belgen hebben toch ook feestdagen dus wat maakt dat wij daar recht op hebben en zij niet? Dat wij als land veel geven en zij vaak alleen maar nemen is wel zo. We moeten onze limieten stellen maar ook elkaars belangen respecteren.

 • Narjiss Sabri

  Bij ons opt werk werken de niet moslims op offerfeest en wij moslims werken dan op hun feestdagen en iedereen is tevrede.en op school bleef ik zowizo thuis op offerfeest dag.leef en laat leven

 • Jozef Brits

  Wat heeft het offerfeest in hemelsnaam te maken met het katholieke onderwijs? Leg er nog wat meer eieren onder, het is nu al een aparte gemeenschap binnen onze maatschappij, integratie noemen ze dat, laat me niet lachen.

 • Steven van Sas

  Aanpassen of opkrassen. Als je wil dat je kinderen iets leren stuur je ze naar school. Waarom moeten wij autochtonen ons altijd aanpassen? Ik vind het ook niet leuk als ik met nieuwjaar moet gaan werken maar dat doe ik ook omdat ik moet.

 • L VG

  Langzaam maar zeker wordt België een moslim land. Onze cultuur brokkelt af. En de regering interesseert da geen bal.

 • JP Franco

  Maar owee als ouders met hun kinderen de laatste dag van het schooljaar op reis vertrekken.

 • Jezoeje Duuminjegatbreken

  Dit noemen ze dan islamisering van onze maatschappij. Met hulp van de wereldverbeteraars. Het deksel op de neus zullen we nog wel krijgen. We gaan nu al langer werken om het allemaal tebkunnen betalen.

 • Pieter Buh

  Kabelman u heeft groot gelijk

 • Verduyckt Kim

  Willem Tell: leerplicht?

 • mis tanget

  Begin gewoon met het afschaffen van het Katholiek Onderwijs. Dan is de schande minder groot. Offerfeest ! Aub zeg !

 • Samuel Peeters

  Dit is een proef-balonnetje opgelaten door een journalist, niet door Katholiek Onderwijs! Iedereen hieronder gefopt, haha

 • kabelman

  en wat nog allemaal??schenk ze ons land ook maar...kzie toch geen verschil meer...

 • M G

  Wat zijn we onverdraagzaam geworden. Het is niet de eerste keer dat de eerste schooldag verzet word op een maandag omdat het op een vrijdag valt.

 • Willem Tell

  Lees het schoolreglement eens, daar staat al jaren dag in dat ze afwezig mogen zijn, dit geld niet alleen voor Islam. Zie hier echt het probleem niet in dat ze nu allemaal vrij zouden krijgen..

 • guy verhaege

  Geen geloof is het beste geloof, dan is al die zever niet nodig. Heb hier twee stief-pubers rondlopen in huis en moet toegeven, de lessen godsdienst zijn niet meer zoals vroeger (eender welk vak eigenlijk die geloof aanhankelijk is).

 • Hallo Iedereen

  Wie zegt er dat bijvoorbeeld in Turkije moetje Godsdienst als je geen moslim bent niet volgen en krijg je er geen toetsen of examens erover.

 • Sanaa Khriouat

  Leef en laat leven. Sommige mensen hebben niks ander te doen. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Op mijn werk mag ik deze dagen thuis blijven, en werk voor mijn collega s kerst en nieuw. Where is the problem?

 • Big Picture

  En ik geloof in de zonnegod - eerste lentedag vrijaf... Merci!

 • Renzo De Hond

  Ik vind het op zich onnozel dat het schooljaar begint op een vrijdag. Het zou inderdaad beter op maandag 4 september van start gaan. Maar niet voor de opgegeven reden! Dit zou gewoon weeral eens een toegeving zijn aan de moslimgemeenschap. En ik denk dat we al meer dan toegevig genoeg geweest zijn. Respect moet van twee kanten komen. Het is onbegrijpelijk dat het Katholiek onderwijs nog maar zo'n voorstel durft te doen!

 • Steve Tijpels

  Dat men hierover aan het denken is, is al schandalig.

 • jean petermans

  Omgekeerd zou de moslimgemeenschap dit nooit doén

 • Andre DM

  Update ze hun offer feest vieren in hun thuisland , wij hebben hier onze zwarte piet , Pasen , kletst en nieuwjaar of gaan je dat ook allemaal opofferen voor die lui

 • Patricia De Baerdemaeker

  Jammer dat dan het offergebeden is , dan moeten ze maar gaan feesten van waar ze komen, ons belgisch volk blijft overal in de kou staan

 • Live love laugh Live love laugh

  Oh my god wat voor zure mensen bestaan er wel ni LEEF EN LAAT LEVEN

 • Freddy Ghistelinck

  1 september beginnen, geen uitzondering,dit is geen feestdag

 • Bo Dina

  Hallo mensen Dit is larie kinderen van alle godsdienst hebben recht op een feestdag en als dat op 1 september dan is dat ook zo belachelijk mensen en hun reacties hier onder en dat telt ook voor huwelijkfeest community enz.......

 • Sébastien Bo

  Er is niets meer katholiek aan de katholieke scholen. Afschaffen en gewone school van maken. Of misschien omvormen tot moslim scholen.

 • Phyllis Santucha Wind

  Wat is iedereen nou aan het zeiken hier. Moslim kinderen zullen zeker al vrij krijgen. De scholen vragen dat de niet moslim kinderen ook vrij krijgen! 1 september valt op een vrijdag, dus het zou inderdaad niet het einde van de wereld zijn als IEDEREEN gewoon maandag terug opstart. Dit is gewoon er tegen ingaan om er tegen in te kunnen gaan...... Geef 1 GOED reden waarom het een probleem zou moeten zijn dat ALLE kindjes maandag samen hun start maken voor het nieuwe schooljaar.....

 • freedom 79

  Het gaat gelukkig niet door.

 • Daniel Corstjens

  Geen probleem,met alle respect als zij op die dagen willen thuis blijven maar wel laten werken op paasdag en kerstdag enz!

 • boyka Sa

  Officiële feestdag snappen jullie het nu nog niet slimmerikken? De Islam is opgenomen in de Belgische grondwet dus hebben wij recht op onze feestdagen. Simpel! En daar gaan we weer profiteren en dit en dat. Stop ermee want je krijgt er nog een harstilstand van bende haters.

 • Wendy Neve

  Vind ik niet kunnen,dan moeten die kinderen die hier Moeten aan deelnemen maar thuisblijven !!!!

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Kasmi, ik denk dat wij Belgen al genoeg toegevingen gedaan hebben, het komt ook altijd maar van 1 en dezelfde kant. Enough is enough. Nu ook eens aan jullie om toegevingen te doen. Respect moet je ook verdienen en niet altijd eisen. Aan jullie om onze cultuur te respecteren, wij doen dat ook in jullie landen. Zoniet kan je altijd terug naar het "beloofde land"

 • Mario Vanbergen

  Nee. Gewoon 1 september. Stop aub met heel dat gedoe. Wat is het volgende ?

 • Bolle verdickt

  Begrip , er is al genoeg begrip betoont , of niet hè , er wordt altijd gezegd wij zijn racisten enz , maar wie zijn hier de rasisten niet aub , wij als Europeen zijn te goed gelovig , maar ik niet en veel andere ook niet , ik ga ook niet na Marokko wonen , en zeg daar en vanaf nu moet je varkensvlees eten , nee wij doen dat daar wij respect hebben voor jullie geloof , maar omgekeerd ???

 • Pieter Jann

  Pff wat kunnen julie toch zo zuur zijn mensen het is een officeel islamitisch feest en zo zijn er op een heel jaar land maar 2 het offerfeest en het suikerfeest 20 jaar geleden zou nooit iemand daar een probleem mee hebben maar nu is het ineens een heel drama ..

 • Annelotte Bollen

  Puur pragmatisch, als de helft van de Vlaamse leerlingen er toch niet zal zijn owv eeen geldige reden lijkt het me logisch. Maar de ouders van de andere helft van de kinderen hebben geen vrije dag en zijn wel de dupe want zij moeten opvang zoeken...

 • stefan smeets

  Dit is de omgekeerde wereld, het katholiek onderwijs wat een klucht...

 • Rudolf van nauw

  Hou er aub mee op.Niet op school ,geen kindergeld.Begrotingsprobleem opgelost!

 • Sofie De coster

  Eindelijk iemand die aan de moslims denkt. Dank u. Vergeet niet dat het offerfeest een wettelijke afwezigheid is.

 • lucky luck

  Goed zot !! Aub zeg.

 • rsca fan

  Wij zijn geen moslims en mijn kinderen zijn katholiek. Vermits het geen katholieke of wettige feestdag is eis ik dat mijn kinderen gewoon op 1 september naar hun kathilieke school kunnen...

 • Olivier Nelis

  Het offerfeest is de geboortedag van de Profeet. Zowieso valt 1 September op een vrijdag dus wat is het probleem om op maandag de 4e te beginnen. Zelfs zonder het offerfeest zou dat meer logisch zijn. Dit heeft niks te maken met het opdringen van een of ander geloof, maar het juist niet doen omwille van een bepaald geloof is onverdraagzaamheid... Behandel je naaste zoals je zelf behandeld wil worden.

 • Cin Vers

  Pardon amina, mijn dochter hoeft niet geleerd te worden om dieren zomaar af te maken, ik heb ze geen jaren geleerd haar planeet te respecteren om ze dan een bloederig gemeen schaaptrauma te bezorgen. Weet dat enkel dat schaap offert, daar het schaap en enkel het schaap zijn/haar leven geeft. Jullie offeren zelf niets, geen vinger geen arm en geen been, en belonen jullie zelf dan nog met een suikerkoekjesfeest

 • Eric with a C

  Een brug te ver !

 • Den Amerikaan

  Sinds wanneer is het offerfeest een officiele feestdag ? Niet dus. Je kan perfect savonds thuis vieren en voor de rest is thuisblijven eigenlijk defacto niet wettig.

 • Theo van Dijk

  Heel goed plan Amina housni ! Meer begrip kweken.

 • carolina jacobs

  Niet naar school kindergeld verminderen dan, Voor iedereen!

 • mieke jansens

  stop alle godsdiensten NU .. godsdienst is de oorzaak van alle ellende

 • luc caels

  1 september, verplicht naar school, ook voor diegene die (zogezegd) ingeburgerd zijn.

 • nee geenidee

  dit hou je niet voor mogelijk. Ik wist niet dat dit een feestdag was in het katholicisme. Misschien moeten we gelijk allemaal thuis blijven en er een nationale feestdag van maken.

 • Robey Bonders

  Allemaal wakker eindelijk??

 • chris vanderwaegemaecker

  Je houdt het niet voor mogelijk.moesten de mensen alles weten welke rechten die meer hebben,dan breekt de hel los.

 • Doe Normaal

  Dat is toch maar normaal zeker? Zowel het christendom als de islam zijn religies uit het midden-oosten. Waarom zouden scholen minder rekening moeten houden met de ene dan met de andere?

 • John Dallas

  Heel simpel op te lossen hoor. Schaf alle religieuze feestdagen af. Zowel voor de katholieke als islam etc. Dit is de enuge methode om neutraal op te treden zonder iemand te bevoordelen. Godsdienst hoirt thuis in de private sfeer en niet in de publieke. Alle geloofsvoordelen horen niet thuis in een samenleving dat streeft naar een vredig en coherent burgerbevolking.

 • Jeroen Peeters

  Nog maar eens een bewijs dat godsdienst het vergif van deze wereld is. Moslim of katoliek,allemaal hetzelfde.

 • Christof Kenes

  Achterlijk onderwijsinstellingen hoe durven ze

 • marc huyghebaert

  Als je met ieder geloofsfeest rekening moet houden, schaf dan school en werk maar af.

 • Kritisch Denken

  Jodenden hebben 14dagen extra vrij per jaar. Moslims 2dagen extra Dus .... Waarom niet iedereen deze dagen geven, officieel

 • Recht op antwoord

  Jaren 50 60 hadden ze mensen nodig in de mijnen om het vuile werk te doen. Want men wou dit zelf niet doen. Ze hebben voor welvaart gezorgd maar is niet belangrijk voor sommige. Jaren 90 2000 zijn 2de en 3de generatie geboren getogen geschoold.... Maar 1 ding moeten ze afzweren hun geloof. Alles is goed behalve islam. Awel men gaat alles opgeven behalve islam. Want dit is verankerd. Dus rest er 1 ding verdraagzaamheid. Anders.... Lees de reacties en u zal het merken.

 • jefferson jefferson

  Als we die journalisten mogen geloven zijn er maar 5 procent moslims in België, En daar moeten we ons naar schikken?

 • Isabelle Duchene

  Waar gaat daar Toe ? .//En in mijn religie begint het weekend op woensdag 12 u gaan de scholen dan ook Volgen dat ik mijn kinderen donderdag en vrijdag niet meer naar school gaan? Het is genoeg met buigen

 • Amina housni

  waarom gebruiken we die dag niet om samen het offerfeest op school te vieren met alle kinderen en hun ouders met informatie over het ritueel en vanwaar het ritueel vandaan komt zowel de islamitische als de katholieke versie?

 • daniel mignolet

  Hier profiteren van de sociale zekerheid en zorgen voor meer overlast en criminaliteit en dan moeten wij begrip tonen?

 • Denjohn .

  Dat ze hun offerfeest op zaterdag 2september doen hee . Denjohn

 • DANIELLE PUTZEYS

  Het offerfeest is, samen met het Suikerfeest, reeds geruime tijd een gewettigde feestdag voor moslimkinderen. Die hebben zij bovenop de christelijke feestdagen. Multicultureel zou zijn als onze kinderen ook vrij krijgen op moslimfeestdagen.

 • FREDERICK VAN CLABEKE

  Zijn ze nu helemaal zot geworden ?

 • man otto

  Een zeer mooi gebaar.

 • M. MD

  Dit is nu een mooi voorbeeld van wat de mensen beu zijn... De staat zorgt voor een wij/zij mentaliteit door de wetten niet voor iedereen toe te passen. Er worden altijd uitzonderingen gemaakt (door de staat). Gewoon voor iedereen dezelfde wetten, betaalde feestdagen, regels,... en niet altijd toegeven aan andere culturen. We zijn hier in België, niet in een ander land. Onze wetten, zonder al die uitzonderingen (en zonder onze wetten dan maar aan te passen)

 • Nilay pieters

  De moslim kinderen kunnen thuis blijven maar de andere geloof mogen naar school dit is gewoon puur omdat zij zelf thuis willen blijven en op iemand anders op te steken goed gezien maar belachelijk

 • Orban Luc

  Wat nog he ...is wij ons moeten aanpassen of is het hen? En

 • Nezy Mets

  Laat die mensen toch met rust met altijd op de moslims hun kap te zitten zal toestand alleen maar erger maken die mensen willen gewoon in vrede leven zoals de Koran voorschrijft ze doen niemand kwaad en nee teroristen zijn geen moslims ! (Het is de katholiek school die het vraagt niet de moslims )

 • jan segers

  Als ik hier sommige reacties lees vindt ik persoonlijk dat sommige mensen echt blijven hangen zijn. Dit is al jarenlang dat de moslims tijdens de offerfeest en einde van de ramadan 1 dag thuis mogen blijven dus dit is iets vanuit de staat. Toevalig valt de offerfeest dit jaar op 1 sept moeten jullie nu zo een drama maken hiervoor? Vorig jaar was het de 11de september hebben ze toen ook zoveel kabaal gemaakt? Ah ja tuurlijk voor onverdoofd slachten. Ieder jaar hetzelfde onderwerp.

 • Raf C

  Moeten wij ons aanpassen? Zij moeten ons regels volgen. Punt andere lijn

 • Nico Dh

  Schooljaar Katholieke scholen op 4 september laten beginnen want het Is opperfeest??? Met wat zijn jullie bezig? Volgende stap geen varkensvlees meer en alst ramadan is geen eten en drank op katholieke scholen...dan kunnen ze nog Is besparen ook. Man man man.

 • Luc Timmerman

  En zo gaan wij binnenkort een wettelijke feestdag zoals Paasmaandag mogen inleveren binnenkort.dat zal niet lang meer duren.in Frankrijk werd het voorstel al gelanceerd om katholieke feestdagen te vervangen door islamitische.kwestie van geen discriminatie in de hand te werken.dat zal de officiële uitleg zijn.wait anders der !!!!

 • Carine De ware

  Hoe is dat mogelijk??? Wat teleurstellend van het katholiek onderwijs. Zo creëer je haat tussen moslims en niet-moslims. Waar is het respect voor onze jarenlange traditie van school op 1 september???'

 • Junnie *

  Waar gaat dat heen...

 • louis den duiker

  Suikerfeest ook afschaffen , slecht voor de gezondheid , of dat ze alles maar vieren in eigen land

 • philippe decock

  Gezien dit nog altijd op Belgisch vlak een minderheid is moeten zij zich aanpassen en niet andersom.

 • Fahd Kasmi

  Wij leven in een samengesteld maatschappij waarin men moet rekening houden net zoals op andere vlakken. Als je van de moslim gemeenschap respect wilt en een betere samenwerking en samenleving dan is dit nu beste moment om mee te beginnen en deze toegeving te doen. Het is een begin om te laten zien aan de jeugd dat er plaats is in deze maatschappij voor iedereen ongeacht geloof, overtuiging of gender.

 • Kris V

  Pamperen! Wanneer stopt dat nu toch. Heb respect voor iedereen maar de Belgen moeten altijd maar meer water bij de wijn doen en waarom? Stop met pamperen

 • Jianwei YANG

  Mag wij Chinezen in België ook een vrije dag op Chinese Nieuwjaar vragen of eisen?!

 • Red Talibi

  Het is tog logisch dat de 1ste september opgeschoven word naar de 4de,liever beginnen op een maandag dan op een vrijdag,zo veel besparingen,denk nekeer na,dommeriken!!!!!

 • ron dutchy

  Als iedereen thuisblijft op 1 sept is het opgelost, werk voor de lakse vakbonden van ...voorlopig nog ons land..maar nie lang meer

 • lodewijk maesen

  als je uw kind ne dag of 2 voor t groot verlof waar ze toch niks meer doen uit school haalt met ziekenbrief moest zelf dokter controle krijgen drama drama en nu dit te lezen tja ....

 • robby van ballaert

  Integratie en aanpassing in het land dat deze mensen opvangt is wel het minste zeker he. Dit is nog altijd een katholiek land. Als wij in de moslim landen onze katholieke feestdagen en dergelijke gaan doordrijven zullen we nogal Ne post pakken.

 • Berlinda Lenssens

  Hahaha. Onnozel België. Gaan Nog meer een moslim land van maken. Goe bezig . Niet naar school geen kindergeld .

 • Tuur Tureluur

  Hoe meer toegevingen gedaan worden aan moslims hoe meer stemmen voor het Vlaams blok bij de volgende verkiezingen.

 • man otto

  Super initiatief