Een videobeeld toon twee Russische agenten in de buurt van het gebouw waar de schietpartij plaatsvond.
REUTERS Een videobeeld toon twee Russische agenten in de buurt van het gebouw waar de schietpartij plaatsvond.

Drie doden bij schietpartij in gebouw Russische geheime dienst

Bij een schietpartij in een gebouw van de Russische geheime dienst FSB in de oostelijke stad Khabarovsk zijn vandaag drie mensen gedood en één verwond, zo heeft de persdienst van de FSB bekendgemaakt. Volgens SITE, een in de VS gevestigde rapporteringsdienst, heeft Islamitische Staat de verantwoordelijkheid opgeëist. Dat gebeurde via het aan de terreurorganisatie gelieerde persbureau Amaq.

De man was volgens de FSB niet door de controlepost in het gebouw gegaan, maar begon al eerder te schieten. Een medewerker van de dienst en een burger overleefden het niet. Een andere bezoeker liep schotwonden op. De dader is doodgeschoten.

De schutter is volgens de FSB een in 1999 geboren man uit de regio. Er zijn aanwijzingen dat hij banden had met een groep neonazi's. Volgens SITE, een in de VS gevestigde rapporteringsdienst, heeft Islamitische Staat de verantwoordelijkheid opgeëist. Dat gebeurde via het aan de terreurorganisatie gelieerde persbureau Amaq.

Rusland werd onlangs opgeschrikt door een zelfmoordaanslag in de metro van Sint-Petersburg. Daardoor kwamen zestien mensen om het leven. De terrorist en zijn opgepakte vermoedelijke handlangers zijn afkomstig uit voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azië. IS claimde ook achter deze daad te zitten.

Reacties