2 Antonia Lopez.
Facebook Antonia Lopez.

Geen celstraf voor tiener die haar baby uit raam gooide en koud sms'te naar vriendje: "Het was een meisje"

De 16-jarige Antonia Lopez uit het Amerikaanse Omaha (Nebraska) heeft bekend dat ze na de bevalling haar baby uit het raam vanop de tweede verdieping heeft gegooid. Aanvankelijk zou ze berecht worden als een volwassene voor de zware misdaad, maar het werd uiteindelijk toch de jeugdrechtbank. Zo ontsnapt ze aan een mogelijke celstraf van 20 jaar tot levenslang.

De openbare aanklager, Don Kleine, zwichtte voor het argument dat Lopez geen strafblad had en hield ook rekening met haar geestesgesteldheid en met de manier van handelen. "Het is een vreselijke zaak", aldus Kleine. "Na onderzoek hoe de feiten gebeurd zijn, vind ik dat we dit niet kunnen beschouwen als een daad die volwassenen-specifiek is. Het was geen gepland en uitgekiend proces. Het was meer een paniekreactie."

Lopez beviel op 30 september vorig jaar in het geniep thuis op haar appartement. Daarna smeet ze de pasgeboren baby vanop de tweede verdieping naar beneden. De tiener biechtte dat op aan haar moeder, die de baby buiten vond. Helemaal van slag belde ze om 4u12 's ochtends de hulpdiensten. Ze probeerde de baby nog te reanimeren. Maar het kindje, dat twee maanden te vroeg was geboren en maar 900 gram woog, werd doodverklaard net na aankomst in het ziekenhuis.

De tiener verklaarde dat ze niet wist dat ze zwanger was, maar haar vriendje ontkende dat. Hij had er volgens de politie bij Lopez ook vergeefs op aangedrongen dat ze haar moeder zou inlichten en dat ze een dokter zou raadplegen voor de bevalling.

Toen het zover was, begon Lopez echter in haar eentje voor een spiegel in haar slaapkamer te persen. Ze stuurde wel nog verscheidene sms'jes naar haar vriend tijdens de weeën en een foto via Snapchat.
 
12:56: 'Schat, ik heb elke paar seconden contracties in mijn onderbuik. Het doet vreselijk pijn."
1:01: 'Ik heb zo'n pijn.'
1:02: 'Ik wil dat het ophoudt.'
En dan, meer dan een uur later om 2:23: 'Tussen haakjes: het was een meisje.'

Daarna, om 3u40, riep ze op Facebook de hulp van anderen in, mogelijk om de baby te verbergen: "Wie kan er mij een enorme dienst bewijzen en heeft een auto?"

Volgens Kleine is de beste oplossing nu om Antonia Lopez psychologisch te begeleiden in de hoop haar zo in de maatschappij te kunnen reïntegreren. Het is aan de jeugdrechter op 24 maart om te beslissen waar Lopez precies zal terechtkomen. Tot haar negentiende staat ze onder toezicht van de jeugdrechtbank.

2
rv

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Bart Van der Stappen

  Al een geluk dat wij in België de vondelingen schuif hebben. Die grootmoeder haar kleinkind zo vinden. Gruwelijk

 • Viviane Eymael

  Is dat normaal of wat??? Die krijgen gewoon geen straf en dan nog hulp om later in de maatschappij te integreren ..... zoiets word nooit een normaal persoon om in de maatschappij als normaal mee te gaan!!!!! Foei foei... waar gaat dat allemaal naartoe!!!!

 • Peter Buyck

  En dan willen sommigen deze leeftijdsgroep stemrecht geven...

 • stijn rogiers

  Als de politiek de mensheid debiliseert is dit een gevolg. Dom houden en laten betalen prioriteit op kwalitatieve mensen die de wereld iets kunnen bijbrengen

 • Anonymous

  Dit is inderdaad de typische wegwerphouding tegenover baby's en ongeborenen die we ook bij radicale feministes aantreffen. Ongeboren leven aborteren is niet meer een uitzondering maar een perverse luxe om geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen voor de eigen daden.

 • Anonymous

  Dit roept weer eens vragen op over de rechterlijke macht in België. Rare uitspraak, wat de omstandigheden ook zijn.

 • walter Bogaerts

  Toch leest ge hier nogal wat, ik begrijp echt niet waar sommige het vergelijk halen.

 • Anonymous

  Je kan labiele mensen, tiener nog in dit geval, niet behandelen als mensen die gezond zijn van geest. Dat meisje heeft een zwaar probleem en moet geholpen worden en niet gestraft. Hopelijk wordt haar toekomst rooskleuriger.

 • Anonymous

  De Verslaafde, op de gevoelens werken werkt beter binnen je eigen groep. Zelfde met Islam. Dus uw verhaal in de moskee gaan doen. Wij hebben kinderen te kort hoewel op een overbevolkte planeet. Begrijpen wie kan...

 • De Verslaafde

  Jullie zeggen: "het is een schande, hoe durf jij, dit dat maar hebben jullie palestina,syrië, etc. Al bekeken? Elke dag sterven er meer dan 100 kinderen in die landen, maar het zijn maar onbekenden, of niet soms ;)

 • Maverick Jones

  Ik vraag me af wie hier de grootste misdaad begaat, de dader of de rechter.

 • Anonymous

  Haar lichaam, haar keuze? Is dat niet de feministen leuze bij uitstek?

 • NANCY VAN BUEL

  Jij verdiend geen kinderen hoe kun je een onschuldig pasgeboren kind van de 2 verdieping gooien schande

 • danny janssens

  Da is niet meer normaal.........de wegwerpmaatschappij.........letterlijk.