2 Anna Larsson met haar dochtertje
kos Anna Larsson met haar dochtertje

Moeder geeft dochtertje (4) geen suiker meer. Zo sterk is haar gedrag veranderd

Kinderen houden nu eenmaal van zoetigheden. Een Zweedse moeder wilde echter komaf maken met die hang naar suiker van haar dochtertje en nam een drastische maatregel. Het resultaat was verbluffend. Haar kind begon zich anders te gedragen.

Toen haar dochtertje op een dag een woedeaanval kreeg omdat ze geen snoepjes mocht eten, besliste Anna Larsson (38) dat er moest ingegrepen worden.

"Ze hunkerde echt naar suiker. Ze wilde het eten dat we klaarmaakten niet verorberen, ze wilde enkel nog zoetigheden", verklaarde de moeder aan de BBC. Dus werd suiker geschrapt.

Al na enkele dagen was het resultaat zichtbaar. "Ze was veel kalmer en minder humeurig, ze viel 's avonds veel sneller in slaap", merkte Larsson op. "Bovendien wilde ze niet de hele tijd televisie kijken zoals gewoonlijk maar wilde ze echt dingen ondernemen."

Voedsel dat haar dochtertje een week eerder nog steevast weigerde, vond ze nu "erg lekker."

2
thinkstock

"Haar smaakpapillen waren precies gereset", aldus de Zweedse mama die zo verrast was dat ze haar bevindingen op Facebook deelde. Daar leek ze bij vele ouders een gevoelige snaar te raken want de post ging meteen viraal. Sindsdien schreef de moeder artikels voor de Zweedse krant 'Aftonbladet' en kwam op televisie. "De grote respons verbaasde me wel wat", verklaarde ze. "We weten allemaal dat te veel suiker niet goed is voor onze kleintjes. Dat is op zich geen nieuws. Ik denk dat mensen positief reageren omdat ik geen deskundige ben maar een gewone vrouw."

Maar toch is niet iedereen onder de indruk. "Sommige mensen vinden het extreem maar ik heb nooit beweerd dat je helemaal geen suiker meer mag eten. Wij eten wel degelijk nog suiker, maar niet elke dag", vertelde ze.

"Indien jouw kind erg verlangt naar zoetigheden, dan heeft het hulp nodig. Het kind kan daar niet zelf voor instaan, dus is het aan de ouders om in te grijpen. Het is niet de bedoeling dat we hen snoepjes geven zodat ze zich koest houden in de supermarkt", besloot Larsson.

13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Wendy Wendy

  Dochter krijgt water en appel mee naar school namiddag eet ze yoghurt. In het weekend mag ze een zoet sapje drinken en een koekje eten. Ontbijt is havermoutpannenkoeken met banaan. Middag vlees groenten en aardappelen en soep

 • chelle db

  Je kind bewust veel suiker laten eten terwijl de vele gevolgen daarvan gekend zijn staat eigenlijk gelijk aan mishandeling. Je geeft ze toch ook geen alcohol en sigaretten??

 • Stephanie P.

  Iedereen weet toch dat suiker verslavend is voor kinderen dus wrm doen jullie zo moeilijk hierover? Allee ja sorry hoor maar liever dat ze op jonge leeftijd al goede en gezonde eetgewoontes ontwikkelen dan dat ze binnen enkele jaren obesitas hebben...

 • KATASTROFOLIS

  Ik zou ook gehoorzamen voor die knappe dame :-)

 • Bob Nalyd

  Moet er nog suiker zijn?

 • Lily Of Flanders

  Dat is niet dezelfde suiker wom meir

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Eerst geen alcohol, dan geen vlees nu gene suiker. Maak misschien een lijstje wat wel nog mag 't zal misschien korter zijn.

 • Ka Ja

  Ik heb drie kinderen die 'normaal' snoepen ... teveel dus , maar nog nooit , NOOIT heeft één van die drie een woede aanval gekregen omdat ze geen snoepje kregen.

 • guy verhaege

  Hier idem dito, stiefzoon is lach autistisch en als hij ook maar één simpel glas cola of eender welke suikerhoudende frisdrank, snoepen, enz... eet of drinkt, veranderd zijn gedrag van rustig naar zeer actief... Dit is dus eerder regel dan uitzondering.

 • Tanja Galba

  Veel te veel kinderen krijgen snoep -frisdrank -gekochte fruitsappen en dergelijke ,deze zijn puur suikers en erg verslavend. Nu worden ze beloond met suiker ,tv ,tablet......als ze er maar geen last van hebben. De gevolgen komen op latere leeftijd wel boven maar dan is het te laat.

 • Wim Labuche

  Amaai wereld nieuws, als je al die zoete rommel beperkt tot een koekje tijdens de middag. Dan moet he niet detoxen. Suiker is een gewoonte vanaf de geboorte

 • wim meir

  Ok maar ze laat hier een appel zien , die zit vol suiker

 • Ronald Van Beersel

  Na mijn gbp neem ik ook geen suiker meer en het verschil is overduidelijk positief , een mens heeft geen suikers nodig , ons lichaam maakt die suikers zelf aan . Dus ban de suikers , je zal versteld staan van het effect