Shana Price
Facebook Shana Price

Shana (19) krijgt boete omdat ze tijd van politie "verspilde" in verband met stalker. De gevolgen zijn verschrikkelijk

Shana Price vertelde in februari vorig jaar aan de politie dat ze gestalkt werd door haar ex-vriendje. Op het politiekantoor kreeg ze geen gehoor maar wel een boete. De gevolgen zouden dramatisch zijn voor de tiener.

Michael Lane (27) hield zich op in de nabijheid van haar flat in de Britse stad Portslade in East Sussex, hij stuurde ongevraagd bloemen en liet wansmakelijke berichtjes achter. De jongeman raakte naar verluidt geobsedeerd door het meisje nadat hun relatie ten einde liep en ze opnieuw samen was met haar vorige partner Ashley Cooke.

Aanval
In februari 2016 besloot een angstige Shana om hierover haar beklag te doen bij de politie. Een maand later viel hij het meisje aan. De tiener legde opnieuw klacht neer bij de politie maar Lane ontkende de aantijgingen. Hij toverde berichtjes tevoorschijn die leken te suggereren dat Shana een relatie wilde met hem.

Daarop kreeg het meisje een boete van de agenten omdat ze hun tijd zou verspild hebben door een "valse" verklaring af te leggen. Ze  zou hebben nagelaten om te vermelden dat ze vroeger een relatie met Lane had gehad.

"Laag risico"
In juli vorig jaar stal de stalker haar sleutels en drong haar huis binnen om naar haar te staren terwijl ze sliep. Daarna werd de jongeman aangemaand om uit haar buurt te blijven. Maar de aanklacht van Shana dat hij haar voortdurend volgde en haar lastigviel met hijgtelefoontjes werd door de politie ingeschat als een "laag risico".

Maar Lane stak nog een tandje bij. De jongeman bevestigde een trackingsysteem aan de wagen van zijn vriendin en vertelde aan een vriend dat "ze zou boeten voor wat ze had gedaan".

Lichaam
Een nieuwe aanval eind augustus werd Shana fataal. Levenloos lag ze in haar slaapkamer. Haar keel was overgesneden. Op twee plaatsen in haar appartement had de moordenaar getracht brand te stichten.

Vandaag staat Michael Lane terecht voor de moord op Shana Price. De jongeman ontkent de beschuldigingen ondanks de bloedspatten op zijn sneakers en zijn leugens tegenover de politie tijdens verhoren.

De manier waarop agenten de klacht van Shana hebben behandeld, wordt onderzocht door een extern controleorgaan. Het onderzoek loopt nog volop.

11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Vera Baetens

  Typische prehistorische wet in België ook, eerst slachtoffers vallen voor men iets kan doen

 • Lilianne Van Neylen

  Tja, wat is dat vaak voor een niveau bij de politie?

 • Ronald R

  Heb al 8 jaar met zo iemand te maken. Hulp.....nihil.

 • RD DR

  Politie volledig in de fout. Tja wat wil je! Niveau is zo laag gedaald.

 • joan lute

  Politie hier doet ook niks als t erop aankomt. Dankzij stalking en valse profielen op social media ben ik mijn job kwijt en hebben al onze vrienden en overgrote deel van de familie zich tegen ons gekeerd.

 • chris Tophe

  Altijd hetzelfde liedje, eerst moet er een moord gebeuren voor men iets gaat ondernemen, ondertussen is een volgend slachtoffer al in de maak...

 • Kevin Buekenhoudt

  Goed werk geleverd. Proficiat. Agenten die hiervoor verantwoordelijk worden geacht, ontslagen.

 • Gedra Gedra

  stalking wordt nog veel te weinig gehoord met vaak verschrikkelijke gevolgen.

 • L empes

  Die politieagenten horen naast de moordenaar te zitten wegens medeplichtigheid.

 • Isabelle Duchene

  Ook in belgie doen ze enkel wat als je in je kist ligt. Huiselijk geweld en stalking wordt weggelachen

 • j l

  Beste oplossing agenten doen inzien dat dit gevolgen heeft en vervolgen voor medeplichtigheid