AP

Spioneren met de microgolf: Kellyanne Conway nog maar eens de risee op Twitter

Kellyanne Conway doet aardig haar best om haar baas, Donald Trump, te evenaren qua media-aandacht. Op Twitter is de topadviseur van de Amerikaanse president nog maar eens het mikpunt van spot. Aanleiding ditmaal zijn haar bizarre uitlatingen over mogelijke spionage vanwege de vorige president, Barack Obama, via... microgolfovens.

Op de vraag of ze bewijzen had van de beweringen als zou Barack Obama de toenmalige president elect, Donald Trump, afgeluisterd hebben, moest Conway negatief antwoorden. Maar ze suggereerde wel dat er mogelijk speciale technieken gebruikt werden. Niet alleen spionage via de telefoon, maar ook via televisietoestellen en zelfs via verborgen camera's in microgolfovens: "We weten dat dit gebeurt in het moderne leven", zei ze gisteren in de Bergen Record, een krant uit New Jersey.

De uitvindster van de "alternatieve feiten" voegde eraan toe dat dit misschien nog maar het topje van de ijsberg is wat het bespioneren van Donald Trump betreft, zonder verder bewijzen te leveren. FBI-directeur James Comey benadrukte eerder al dat de Trump Tower niet afgeluisterd werd, maar het Witte Huis blijft er toch bij dat dat wel degelijk het geval was met de huidige president. Het House Intelligence Committee onderzoekt de zaak.

In Good Morning America zei Conway dat ze het niet had over het afluisteren van de Trump Tower, maar over afluisterpraktijken "in het algemeen". Maar het kwaad was al geschied: Twitter kwam vooral terug op de bewuste James Bond-magnetrons, of wat had u gedacht? Een greep uit de reacties vindt u hieronder. "Heeft ze dat nu écht gezegd?" "Dan gebeurt er tenminste iets productiefs in mijn keuken." "Ik smijt al mijn Witte Huis-microgolfovens buiten."

9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Crafty Cockney

  En da stom kieken bloost zelf nog niet als ze dwaze praat uitslaat. Hoe dwoas kuje zien....

 • Patrick Van bouwel

  In west vlaanderen zeggen ze " hoe koekerond kan je zijn "

 • David Van Hoof

  Net als je denkt alles gezien te hebben brengt wikileaks de vault 7 documenten uit van de CIA die aantonen dat big Brother ons bespioneert via TV en....... wait for it... jawel huishoudtoestellen. Iemand die denkt dat ze Trump niet afluisterden?

 • Gregory Maurisse

  En hoe is zij rijk geworden? Toch niet in haar eentje ;))

 • David Lievens

  Zucht... suggesties voor waarheid nemen en zo de achterban opruien met alle gevolgen vandien.

 • Danila Tas

  Je kan erom lachen maar het is perfect mogelijk...!!!

 • sven borghys

  Het gemiddelde niveau van een redneck is even laag. Niets speciaal

 • A A

  Die kunnen beter gewoon hun mond houden dat is het beste wat en onzin

 • jean petermans

  De bewoners van het land met de minste diepgang ter wereld zijn dan ook heel gemakkelijk te bespelen