Instagram

Droomvakantie Eva ontaardt in nachtmerrie: "Gewapende mannen rond het huis en zwérmen insecten"

Wat een droomvakantie had moeten worden in het Zuid-Amerikaanse  Brazilië, is op een nachtmerrie uitgedraaid voor Eva Tuytelaers en haar zoontje Hélder. Op hun reis door het land hadden ze via Airbnb een luxueus huisje geboekt om lekker te relaxen, maar dat bleek niet te zijn wat er beloofd was.

Tuytelaers vertrok een week geleden op vakantie met haar zeven maanden oude zoontje, zo laat ze weten op Instagram. Vanaf afgelopen vrijdag hadden ze een huis met een zwembad geboekt, op 3 uur rijden van Salvador. "Het huis was prachtig, maar daar aangekomen voelden we ons niet veilig", schrijft ze. "Niet veilig voor de muggen, maar ook niet veilig voor de mensen."

Het bleek namelijk om een spookresort te gaan, met allemaal mooie, dure, maar leegstaande villa's. En daar bleek een goede reden voor te zijn. "Er was geen afsluiting, geen bewaking en geen sociale controle", vertelt Tuytelaers. "Voor hij vertrok zei de verhuurder nog: 'Zo één keer om de drie maanden lopen er gasten met een revolver rond die de gsm's komen 'vragen'. Dus best 's avonds niet buiten komen.'" En dat was dat.

Opgelicht
Al snel kwam ze te weten dat de Belgische eigenaars van de huizen zelf ook opgelicht waren door de projectontwikkelaars, die hen de hemel op aarde hadden beloofd. Enkele jaren later staan er enkele van de huizen te koop en wordt er nog amper iets verhuurd. "Nergens zijn er eigenaars te zien", aldus Tuytelaers. "En ook geen huurders. We zijn hier helemaal alleen." (lees hieronder verder)

Ik denk dat Patricia daar een foto gemaakt heeft die hoogstwaarschijnlijk goed is voor @boyfriends_of_insta. Denk ik he. #evacances #itsahélderholiday #ergobaby360 #eveningwalk #lovecarrieson #travelwithkids

851 Likes, 12 Comments - Eva Tuytelaers (@eva_tuyt) on Instagram: "Ik denk dat Patricia daar een foto gemaakt heeft die hoogstwaarschijnlijk goed is voor..."

En toen kwamen de insecten. "Het begon toen we 's avonds aan het koken gingen", schrijft ze verder op Instagram. "Ineens werden we bestookt. In een mum van tijd trokken de lichten op het terras tienduizenden vliegende mieren aan. We sloten ons op, maar de beestjes begonnen zich door alle spleetjes een weg te banen naar binnen. Zo rond een uur of zeven 's avonds zaten we dan ook in het donker. Maar het was al te laat: binnen, buiten, overal zwermden vliegende mieren."

Muskietennet
Ze besloten dan maar te gaan slapen en veilig onder hun muskietennet te kruipen. En daar kwamen ze niet meer onderuit tot de volgende morgen. "We voelen ons opgelicht", aldus Tuytelaers. "De verhuurders hadden ons vooraf nog zo op het hart gedrukt dat het er veilig was. We vertrouwden het niet meer en wilden ons verblijf annuleren, maar daar hadden ze geen begrip voor. 'Wij hebben het ook moeilijk', klonk het."

Zwembadje
Maar Eva besloot er geen dag langer te blijven en nadat ze alles hadden ingepakt, vertrokken ze naar een nieuwe bestemming. Ze annuleerde het verblijf ook via Airbnb zelf en gaf de reden daarvoor duidelijk aan. Intussen verblijven ze in een kleine poussada met een zwembadje voor Hélder. En ze reizen nu snel door naar Praia do Forte, een heel toeristische streek waar veel hotels zijn.

Voor de rest gaat alles hier prima hoor. In ons zwembadje van 2 op 3 meter. Meer hebben we niet nodig. #travelwithkids #itsahélderholiday

364 Likes, 4 Comments - Eva Tuytelaers (@eva_tuyt) on Instagram: "Voor de rest gaat alles hier prima hoor. In ons zwembadje van 2 op 3 meter. Meer hebben we niet..."

24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Rhune Schuermans

  Wie neemt er nu een zieke baby mee naar de brousse?! Ik zie een foto van een mooi zwembad en prachtige natuur op de achtergrond, waar zijn die gewapende mannen? Misschien ook de volgende keer eens checken voor je vertrekt naar het regenwoud he, er kunnen misschien mieren zitten ;)

 • M. V.

  Maar enfin mensen!!! Kortzichtige reacties allemaal die bovendien nog eens kwetsend kunnen zijn. Beoordeel jezelf maar, een ander zit daar niet op te wachten

 • Prisoner 24601

  Dom wicht om met kleine naar daar te trekken en dan nog via airbnb. De jeugd is toch zo naief !!

 • lodewijk maesen

  Solange ze wou de kleine de wereld laten zien....voor hetzelfde werd ze verkracht terwijl de kleine erlangs zat....beetje wereldvreemde mensen...

 • mieke jansens

  Ze wilde avontuur en heeft het gekregen

 • filiep tanghe

  In zo oorlogsland wie wil daar op vakantie

 • m c

  Airbnb is een prachtig platform maar in gevaarlijke landen zou ik toch voor hotels kiezen

 • Volute Re

  Solange, je hebt gelijk maar een kind van acht maand heeft al meer dan genoeg te ontdekken in zijn eigen omgeving. Mijn kinderen deden de eerste vliegreis als ze 3-4 jaar waren. Hierbij hadden ze dan ook al het besef wat we deden. Maar we leven in een vrije wereld (voorlopig nog) dus gaan we waar we willen en doen we wat we willen...

 • tom de sputter thys

  het is al wel langer duidelijk dat deze meid een job in de media ambieert. zulke reisjes zijn ook maar enkel mogelijk dankzij haar steenrijke papa.

 • Sol Ange

  Ik vind de reacties hier echt ondermaats. Iemand die 'oerdom mens' zegt tegen iemand die haar kindje van kleinsaf aan de wereld wil leren kennen en niet onder de kerktoren blijft hangen, die is wellicht ook niet de slimste thuis. Als je een beetje werelds bent en reist, dan kijk je hier helemaal anders tegenaan. Villa's die niet zijn wat je ervan verwacht had kom je overigens ook tegen in Zuid-Frankrijk en met professionele agentschappen. Been there.

 • Volute Re

  Voor een zwembad van 2 op 3 en een hoop muggen kun je ook thuisblijven.

 • geert noels

  Brazilie is nu eenmaal geen velig land om met een baby van 8 maanden op reis te gaan.Ik zou het nooit doen

 • Tom Lauwers

  Beetje geld uitsparen door niet bij een professioneel reisagentschap te boeken... dan weet je dat zoiets kan gebeuren

 • Fred Sevriens

  Vervelend. Maar wat ik absoluut niet begrijp is hoe iemand het in zijn/haar hoofd haalt om met een kind van 7 maanden door een land als Brazilië te gaan reizen. Hebben mensen tegenwoordig dan geen enkel benul meer? Men doet maar wat zonder na te denken. En achteraf is men dan ook nog verbaasd wanneer het in een ver land met een andere cultuur allemaal toch niet zo goed geregeld is als hier in West-Europa.

 • william Taelman

  Niet beter dan thuis op mijn terras

 • De strafste De knapste

  Jammer dat deze luxe ervaring voor jullie op deze manier is foutgelopen. Wij hebben nochthans fijne herrineringen aan ons verblijf in dit Resort. En het is tenslotte gelegen in een prachtig natuurreservaat,en natuur is nu eenmaal onvoorspelbaar. Maar inderdaad ook op minder luxe locaties kan je in Brazilië een fijne vakantie beleven. Maar op muggen kan je maar beter overal!voorbereid zijn ,vooral als de avondschemering valt.

 • Gun A

  Insecten in Zuid Amerika? Het kan toch niet waar zijn

 • Bob Nalyd

  En waar is de man?

 • wilfried de hert

  Waarvoor dient een reisagent?

 • Gedra Gedra

  Ale met poen kan je veranderen maar ls je budget ernaar gemaakt is zijde toch ma de piennuit

 • Polyvalent

  Die blijkt ook haar cultuur mee te dragen waar ze heen gaat. Hier lopen er ook zo duizenden rond. Je hoeft de Belgische grens nog maar ovrr te steken en daar zijn dingen onbeleefd waar wij niet over vallen. Oerdom mensdom WEET WAAR JE HEEN GAAT!

 • José Gonzales

  En de overheid doet niets!

 • Jos Jos

  Een koopje. Investeren en beveilingingsfirma aanstellen. Wie durft.ik wel allesziins

 • Danila Tas

  Boeking langs een ECHT reisbureau nog altijd het beste... Die mensen sturen hun eigen 'quality controllers'... Ik kan het weten : was er eentje! Misschien duurder bij boeking maar dan hoef je ook ni te gaan lopen !!!