2 Job (l) en Kai (r).
VTM Job (l) en Kai (r).

"Hoe belachelijk is dit?": kandidaten 'The Band' moeten zelf beslissen wie tweede afvaller wordt

Consternatie in het slot van de eerste liveshow van 'The Band': volgende week zullen de kandidaten die overblijven zelf moeten beslissen wie de tweede afvaller wordt. De keuze gaat tussen Job of Kai. Net tevoren had Brihans al te horen gekregen dat het avontuur voor hem stopt.

Niemand die deze verrassende wending zag aankomen, het nieuws sloeg dan ook in als een bom. "De vier mensen in 'The Band zullen het goed met elkaar moeten vinden", gaf jurylid Kris Wauters als uitleg. "Intussen kennen ze elkaars goede en misschien minder goede kantjes al. Wij vinden dat je tenminste een eigen stem moet hebben om te bepalen wie je collega wordt."

2 De jury kreeg het op sociale media hard te verduren.
VTM De jury kreeg het op sociale media hard te verduren.

Bij Jannes kwamen er na de show alvast traantjes aan te pas. "We waren één team", zegt hij in het filmpje hieronder. "We hebben een week samengeleefd en hebben elkaar goed leren kennen. En nu moeten we zelf beslissen wie van die twee afvalt, dat is gewoon kut. Ik wil daar niet over nadenken."

Het ongewone concept lokte op sociale media heel wat scherpe reacties uit. "Hoe laten we die kerels ambras maken nog voor 'The Band' goed en wel gevormd is?", klonk het onder meer. Of nog: "Wanneer de jury zelf de regels verzint. Wat een onzin." En: "Een schande, hoe ze die jongens in deze moeilijke positie brengen! Normaal moet dit een 'leuke' beleving zijn en kijk, ze zijn allemaal in tranen. Niet schoon van de jury." En uiteraard is het voor de overblijvers de perfecte manier om hun grootste concurrent eruit te stemmen.

Het aparte systeem betekent ook dat één deelnemer voor niets zal repeteren.

Tot slot kwam er ook de nodige kritiek op de beslissing om Wytse in de wedstrijd te houden.

20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Pamela Andersom

  Go Wytse!!! Ik ben fan! Unieke stem, geniaal! **** derest en hun domme commentaar

 • Ria Cauwelier

  Sorry Wietse alle respect voor jou maar jij bent de mindere zanger van allemaal . Er waren veel betere jongens met een heel mooie stem die niet door zijn . De jury weet nu al welke 4 jongens in de band gaan zijn . En dan moeten de jongens zelf stemmen wie er uit gaat en wie er blijft . Laat het publiek dat bepalen . Te veel naar de tireuraanslagen gekeken ? Laat de kandidaten toch vrienden blijven ! Er is al genoeg oorlog in de wereld ?

 • mis tanget

  Wie het wordt, is al lang uitgemaakte zaak. Wytse is al zeker van zijn plaatsje, waarom is mij een raadsel want ik vind hem echt beneden alle peil. Is net zoals K3, toen waren de gadgets met afbeeldingen van de nieuwe K3 ook al in productie en de kandidaten moesten zogezegd nog verkozen worden. Beschamend toch ...

 • Miss Hamilton X

  Vraag me ook af hoe oneerlijk ist dat Wytse weer een kans krijgt. Ten eerste lag hij eruit vanaf de eerste keer. En als die andere jongens moeten kiezen hadden ze dat meteen in de live moeten doen , niet een week om complotten te smeden en die jongens in stress te zetten, nutteloos repeteren. En wie zich t populairste kan maken gaan ze kiezen uiteindelijk. Echt heel oneerlijk. Kai verdiende meteen door te gaan!!!

 • Alain Van Melkebeke

  Zelfs mijn kanarie zingt beter dan die wytse , die moet precies 1 van de 4 zijn , valt echt niet op hoor VTM

 • K B

  Ben normaal ook geen fan van Wytse maar zijn Solo nummer was zeer goed. Maar zie hem qua stemgeluid niet passen bij de andere kandidaten.

 • Nico Lietaert

  Toen ze die gast opnieuw lieten optreden voor het publiek omdat ze die er niet doorgelaten hadden, daar stopte het voor mij al. Als je de regels aanpast tijdens het programma hoeft het niet meer. Ongeloofwaardig en een dood geboren kalf wordt er gecreëerd.

 • Chris Ketsman

  Heb via internet eens een paar kandidaten gehoord, Het niveau in een gemiddelde karaokebar ligt volgens mij hoger

 • linda sleyp

  Dit kan niet. De groep kan toch zelf niet beslissen, dan ontstaat er ruzie want iedereen heeft zijn voorkeur voor een van de twee. Of is het de bedoeling van de jury om ruzie te stoken

 • Joris Decoster

  Straf dat de 3 "slechtste" uit hetzelfde groepje kwamen. (waarschijnlijk met voorbedachte rade samen gezet.) Wie verzint deze jury ook? Buiten Kris, toch allemaal maar wat "bleukes". En Kris straalt zelf ook amper tot geen entertainment uit! En aan de laatste 2 de raad om heel hard te slijmen deze week of genoeg stemmen te kopen hé!

 • . ..

  Eigenlijk is belachelijk als je kijkt wat er in de jury zit wat kent die Neils ni van muziek.... jongens jongens toch. En het 2 minuten bezig en er verschijnt al een pop-up sms'en naar ..... kassa kassa...

 • V?ronique Delvaux

  Trekt op geen bal he.Vriendjespolitiek is da!!Das al lang beslist!!

 • Tzand Manneke

  Brood en spelen... en twitter

 • de waarheid kwetst

  Het hele programma is belachelijk! Mottige jury...vals gezang wordt als fantastisch beschouwd..een niet verkozen kandidaat mag het nog eens over doen van de jury..en is er wel bij zeker...! Verrassing!!! Afschaffen die handel !

 • sven smeyers

  Eindelijk eens een talentenjacht waar niet het publiek het zogezegde grootste talent kiest. En das ni leuk voor de jongens maar ze zullen er later wel bij varen.

 • Jean Bracke

  Bij ons vliegt VTM eruit!

 • Curd Wuestenberg

  Wat een voorgekauwde troep. We weten al langer dat dit soort programma's gestuurd worden, maar om het er zo vingerdik op te leggen?!groep 3 kreeg het beste liedje om te zingen. Wytse door?! Hallo!!

 • L Baere

  Te langdradig, programma... Gisteren gekeken maar was de laatste keer

 • Pieter geens

  Wytse je bent een van de beste van de Nederlanders die commentaar van de mensen hier moet je nu aantrekken denk ni dat ze in dat muziek winkeltje zitten ik zit er al 40 jaar in je hebt een prachtige stel en bij de Belgen zitten ook toppers ! Ja ik ben ook niet een voorstander dat de jury dit onder elkaar geregeld hebben laag gevallen vtm !

 • Tom Jansen

  Als ze slim zijn kiezen ze unaniem voor de groep en weigeren ze zelf iemand weg te stemmen. Ps. De jury heeft de 4 winnaars al lang gekozen hoor!