2
BELGA

Club-CEO Mannaert woest na beroep tegen vrijspraak Preud'homme: "De schaamte voorbij"

"Dit is wat ons voetbal kapotmaakt." "Dit gaat enkel over macht, commissies en postjes." "Dit is de schaamte voorbij." Om maar te zeggen dat CEO Vincent Mannaert niet te spreken is over de beslissing van het bondsparket om in beroep te gaan tegen de vrijspraak van Preud'homme. Waardoor de Brugse coach nu toch Anderlecht-Club dreigt te missen.

Vincent Mannaert kan zijn woede niet wegsteken en wil dat ook niet. "Als zowel de ref als de vierde scheidsrechter verklaart dat er geen enkel probleem was en er een logische vrijspraak volgt, maar het bondsparket dan tóch unaniem beslist in beroep te gaan... Dan is dat de schaamte voorbij", fulmineert de Brugse general manager. "Dan zitten we in een systeem waarbij het niet meer over voetbal gaat, maar enkel over macht, commissies en postjes. Dit zijn FIFA- en UEFA-toestanden. Net datgene wat ons voetbal kapotmaakt. Wellicht wilden ze door bijkomende zitpenningen nog wat extra geld verdienen."

2
BELGA

Failliet

En er is nog iets dat Mannaert zwaar tegen de borst stuit: de timing. "Dat het in de aanloop naar de match van het jaar net dáárover moet gaan... Bovendien op de dag waarop Anderlecht en RC Genk geschiedenis konden schrijven door een Europese halve finale te bereiken. Dan beslissen de hoge heren om alle aandacht naar zich toe te trekken. Want het is ook dat wat meespeelt: mediageilheid. Ik stel voor dat we hen elke week een paar minuten televisietijd geven, dan zullen ze misschien tevreden zijn. Met Marc Rubens (de bondsprocureur, red.) vooraan. Sinds hij met pensioen is (als procureur van het gerechtelijk arrondissement Hasselt, red.) mist hij blijkbaar de media en de schijnwerpers en grijpt hij elke mogelijkheid aan om zichzelf in beeld te doen komen. Ik herhaal: dit is het failliet van ons voetbal. En dat staat nog los van het feit of onze trainer zondag al dan niet op de bank zal kunnen zitten. Maar benadeeld worden we sowieso."

Overigens zal Preud'homme in tegenstelling tot dinsdag niet aanwezig zijn in Brussel om zichzelf te verdedigen. Geen tijd door de ochtendtraining en aansluitend de persconferentie voor de match tegen Anderlecht, maar naar verluidt was ook hij enorm ontgoocheld en boos.

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Ik Ik

  Mannaert zou beter eens komen vertellen wat men krijgt voor slagen en verwondingen toebrengen aan een steward, of een bezoekje aan de scheidsrechter onder de rust als je niet kunt winnen, of valse verklaringen afleggen! Allemaal echt gebeurd en door zijn eigen incompetente voorzitter diakenen verhangen! Stelletje kinderen zijn het bij fc calimero!

 • JAN boskabouter

  Mauve bond, zie dat anderlecht geen kampioen wordt.

 • Ronny Popelier

  Meneer Mannaert moet zich schamen om zo'n agressief gedrag te verdedigen en of te promoten. Integendeel Mannaert een sanctie en een boete van Club Brugge tov Michel P. zou veel meer op zijn plaats zijn. Neem in de toekomst een dwangbuis mee om MPH in toom te houden. De voetbal supporters gaan hier veel meer begrip voor opbrengen. Zulk gedrag is onaanvaardbaar meneer Mannaert.

 • Maxime Vanmaercke

  Een coach heeft een voorbeeldfunctie. Momenteel willen veel van die mannen in de kijker komen door dit soort gedrag en dit soort uitlatingen. Loopt er iets mis binnen de ploeg zijn zij wel telkens de pispaal. Loon spelers sterk naar beneden en verantwoordelijkheid slechte resultaten niet telkens op de trainer uitwerken of ...op de arbiter...

 • Pieter geens

  Paarse was aub hoeveel kansen krijg dat ventje altijd sorry sorry het zal ni meer gebeuren dan 1 werk verder terug van dat ! Jongens toch zet dat ventje 2 maanden aan de kant ! Volgens mij scheelt aan dat ventje iets in zijn hoofd !

 • jokke belg

  Mr Mannaert ,dat wat je aanhaalt is juist .Die mensen verbrodden heel het voetbal gebeuren en de media doet hier graag mee ,worden er zelfs voor betaald .Anderlecht heeft ook overal pionnetjes ,en dit jaar valt het gewoon meer op ,brugge is al meerdere keren in slecht daglicht gesteld onterecht. Johan Hennes

 • marthe vroonen

  Maar neen onze trainer deed niets fout zegt Mannaert. Michel moet dringend korter aan de lijn gehouden worden, wat zal het volgende zijn. Wanneer hij zijn zin niet krijgt wordt hij agressief.

 • Marc Geerts

  Die zot moet gestraft worden zonder pardon. Die ceo moest zich schamen om met zulke onzin naar buiten te komen.

 • victor troje

  Ik ben zeker niet pro Brugge als Anderlecht supporter maar dit vind ik er ver over. Waarom nog in beroep gaan? Voetbal = Emotie.

 • Marlies Schoefs

  Ach ja als het een paarse was zou je er alles aan doen om hem te bestraffen

 • Philippe De Naeyer

  Zwijg en praat op het veld, sukkelaar!! Neem een voorbeeld aan RSCA en Genk en probeer ook eens een puntje te pakken Europees. Als er iets de schaamte voorbij is, is het uw coach zijn gedrag/uitspraken en zijn Europese prestaties.

 • Timmie Smet

  Hoog tijd dat ze het bondsparket hardhandig de mond snoeren! MPH zal ook nu vrijgesproken worden, en daar zullen geen machtsspelletjes tegen werken!

 • Deslimstehier

  Dan kunnen die gangsters een van de toptrainers veroordelen bij verstek . en zullen oordelen als ... Arrogantie tegenover hun . de zeikers

 • pascal pardon

  Moest hij hem nu eens volwassen gedragen zou hij dat nie tegenkomen!