2 Kan Simons opnieuw kampioen spelen met Club?
BELGA Kan Simons opnieuw kampioen spelen met Club?

"Club moet zich op sleeptouw laten nemen door de oudste voetballer van Europa. Kan het zo een punt pakken bij paars-wit?"

Na het Europa League-geweld verschuift de focus alweer naar play-off 1. Onze columnist Herman Brusselmans laat daarom zijn licht schijnen over de topper tussen Anderlecht en Club Brugge van komende zondag en bij uitbreiding ook op de titelstrijd in de Jupiler Pro League.

"Ik ken AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heel goed. Ik ontmoet hem geregeld, bij voorbeeld van de week nog in de Lange Munt, en ik vroeg hem: 'Voorzitter, maakt onze favoriete ploeg la Gantoise nog een kans om de titel te behalen?' De voorzitter dacht diep na, en zei: 'Ik denk van wel, Herman, maar veel zal afhangen van de uitslag van de clash tussen Anderlecht en Club Brugge van zondag'."

"Ivan heeft gelijk: als Anderlecht en Club Brugge gelijkspelen en AA Gent wint van Oostende, dan komt het aan de top van play-off 1 behoorlijk dicht bij elkaar, en dan is alles nog mogelijk."

"De kwestie is echter: is Club Brugge in staat om minstens een punt weg te halen bij Paars-Wit, in aanmerking genomen dat Blauw-Zwart in deze huidige tijden behoorlijk in de shit zit, vele geblesseerden en spelers uit vorm heeft, ongelooflijk moeilijk scoort, en zich op sleeptouw moet laten nemen door de oudste voetballer van Europa, de steeds meer naar z'n pensioen verlangende Timmy Simons? We zullen zien. Maar AA Gent alweer kampioen, dat zou ons allen aanzetten tot nooit geziene vreugde en jolijt."

Wat Brusselmans nog te zeggen heeft over zijn nieuw boek, zijn redactrice en zijn verloofde? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro!

2
Photo News

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  vandaag zal het niet lukken door hun gezaag en geklaag zoals ze vorig jaar aan de TITTEL zijn geraakt.Michel zal zijn boekje vandaag opfreten, want Anderlecht wordt kampioen!!!

 • Anti Nva

  Met één goei match te spelen is anderlecht nog geen wereld ploeg. Heel seizoen gezien zijn ze met geluk op kop en niet mee mooi en goed voetbal .

 • chris vanderwaegemaecker

  Niet winnen is over en uit.

 • Georges Vande Velde

  Als ge Anderlecht gezien hebt tegen MU dan zullen van verder dan van Brugge. Het zal wel niet van opa simons afhangen!

 • Pieter geens

  Als Anderlecht zo als tegen Manchester speelt dan sturen ze Brugge met een late Pasen naar huis zo tempo als gisteren dan weet Brugge van geen hout lijken te maken ! Brugge is momenteel geen ploeg !

 • Georges Vande Velde

  Alle respect voor Simons,maar deze man kan Club niet aan punten helpen in de PO's Één punt is niet genoeg er "moet" gewonnen worden en dit door te "voetballen" en niet door Anderlecht te beletten te voetballen. Vrij en vrank spelen!!!!

 • freddy crombe

  Een punt is niet genoeg hé winnen en misschien Michel in de goal en plovie centraal achterin!!!!!!