Photo News

Moeskroen reageert op heisa: "Geschokt door insinuaties, we verwachten respect"

Moeskroen zegt "geschokt" te zijn over de insinuaties over mogelijke wedstrijdvervalsing. Aan de zeges van de Henegouwers tegen Standard (1-0) en Kortrijk (0-2), waardoor de club zich alsnog kon redden, zou een reukje hangen.

Op de clubwebsite ontkent Moeskroen elke vorm van fraude en vraagt de club respect voor de behaalde resultaten. "De directie van Royal Excel Mouscron is geschokt door de insinuaties die in de pers zijn verschenen en ontkent officieel elke betrokkenheid. Excel heeft altijd alle sportieve resultaten van zijn tegenstanders gerespecteerd en verwacht hetzelfde respect van de andere clubs in de Jupiler Pro League. Indien nodig zal de club aan elk onderzoek meewerken", luidt het.

"Tijdens een seizoen van 30 matchen kan elke club, Moeskroen net zoals de anderen, teleurgesteld zijn over bepaalde spelfases van zijn tegenstanders. Niettemin lijkt het ons erg ongepast om concurrerende clubs aan te vallen. Excel vraagt respect voor zijn resultaten die op het veld zijn behaald en het recht om niet te worden aangevallen op basis van ongefundeerde beschuldigingen." En ook het geviseerde KV Kortrijk spuwt (op Twitter) z'n gal bij monde van voorzitter en sterke man Joseph Allijns:

6 reacties

 • jan van calenberg

  Hoe was het ook al weer tegen Standard? En daarna Kortrijk ....

 • ruben claerhout

  Ik herinner me nog een voorzitter die tijdens de rust in de kleedkamer van de scheids ging. Iedereen had het gezien, sancties bleven ook achterwege, waarom hier dan wel op basis van vermoedens??

 • Nino Brodelet

  Tweede jaar op rij !!! Je moet meer dan blind zijn om te zien wat hier gebeurd is !

 • Dirk Van Loo

  Jullie zouden politiekers moeten worden, iedereen heeft gezien wat er gebeurd is met de camera's erop....maar wij hebben niks gedaan zelle. Dit heeft niks meer met sport te maken, schandalig !

 • ghreu foorever

  En gelijk hebben ze !!! De ploegen die zakken steken de fout op een ander !! Had maar betere resultaten gehaald ipv op andere ploegen te rekenen !!!

 • FRANÇOIS DE RIDDER

  Waar rook is, is vuur! Er zal wel iets van waar zijn. Alle grote sportevenementen zijn tegenwoordig vervalst. Wielrenners nemen dope en laten bloedtransfusies doen,anders geraken ze de bergen niet op,en plaatsen motertjes in de frames. Voetbal word verkocht,atletiek zit vol dope. Alles draait zoals steeds om geld en roem. Wat kan en mag tegenwooordig toch allemaal gedaan worden? Is er nog iets wat niet omgekocht is of whatever?