Romelu Lukaku.
AP Romelu Lukaku.

Trefzekerste Duivel ooit mag in België best wat meer liefde krijgen. Fluit u nog?

De discussie mag naar bed. Romelu Lukaku (23) is aardig op weg om de eerste Belgische topschutter te worden in een topcompetitie, de trefzekerste Rode Duivel aller tijden ook. De beste Belgische diepe spits, full stop. In Engeland bezingen ze hun recordbreker, in België blijven 'boe-jongens' hem benijden. Een beetje meer liefde mag.

Zelf zegt Lukaku zich weinig van die 'boo boys' aan te trekken, maar hij weet ze wel zitten - daar, rechts achter de goal. Tegelijk haalt hij er kracht uit. Al zijn hele leven lang. In hun kindertijd hadden ze het thuis niet breed. Armoede die ze maar moeilijk konden verstoppen. Afgedragen kleren, kapotte schoenen. Er werd gelachen, er werd geroddeld. Ook in zijn eerste jaar bij Anderlecht, waar zijn technische achterstand en gebrekkige uithouding achter een hoekje werd bespot. Het sterkte Lukaku in zijn overtuiging om iedereen de mond te snoeren. Rond zijn veertiende zei hij gedecideerd: "Vandaag lachen ze met je, maar morgen zal dat niet meer geval zijn." Sindsdien is hij een man op een missie. Eén die elke dag keihard werkt aan die ene droom: één van de beste aanvallers ter wereld worden. Niets komt voor niets.

De beste diepe spits met Belgisch paspoort is hij al, met 11 goals in 14 interlands. Straks kroont hij zich mogelijk als eerste landgenoot tot topschutter in een topcompetitie. Binnen twee jaar zou hij Paul Van Himst en Bernard Voorhoof zelfs van hun troon kunnen stoten als beste Duivelse schutters ooit. Cijfers en prestaties spreken. Laat Romelu zich nu maar bewijzen. Fluit u nog?

Lees waarom Lukaku - in tegenstelling tot over het kanaal - niet altijd sant in eigen land is. Een artikel van onze Man in Engeland Kristof Terreur op HLN SPORT PLUS. Proef nu vier weken voor slechts één euro.

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • maurits sanders

  Mensen zijn beetje jaloers zelf voetballer moeten worden he

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  Geef hem in België vertrouwen, en we gaan er veel plezier aan beleven. Hij wordt de man in Rusland

 • Eddy Blok

  T is toch straf dat, als hij een match speelt bij de Rode Duivels, hij geen bal raakt.

 • Jens De Waele

  Hij mag misschien de beste spits zijn die er rondloopt maar bij de rode duivels overtuigt hij vaak niet

 • Marc De Laet

  Grote meneer met grote klasse.

 • Erwin Van Roy

  Inderdaad is een van de beste spitsen die er op dit moment rondlopen.

 • Ronny Popelier

  Niks aantrekken van het gefluit in België, Romelu, dit komt van gefrustreerde jaloerse mensen, t'zijn zelfs geen echte voetbal liefhebbers. De ware supporters weten wat ze hebben aan Romelu Lukaku en hen moet men niet overtuigen van de kwaliteiten van super top scorer Romelu Lukaku. Doe zo verder en zie niet om Romelu.

 • Pol Dekorte

  Hij heeft nog altijd een technische achterstand

 • J. H.

  Het is misschien geen goede voetballer, maar het is een dikke spits, dat kan niemand ontkennen. Als je jaar op jaar minstens 20 doelpunten scoort ben je een goeie, zo simpel is het. Ik denk niet dat we in België beseffen wat we in huis hebben...

 • Crafty Cockney

  Wie lacht er met Big Rom ? Degene die het nooit verder gebracht hebben dan cafévoetbal.Puur jaloezie.Voor al die haters doe het maar eens na.t'Zal niet lukken,jullie zijn er te vadsig voor.Well done Big Rom,keep up the good work.

 • Nagels Met koppen

  Kan hem dan ondertussen al een bal gecontroleerd aanpakken?

 • Marc Geerts

  Weet je niet wat daar ook een gedeeltelijke oorzaak van is ? Jaren geleden verdiende Romelu al heel veel geld en papa Lukaku leefde al jaren op de kap van het OCMW , en neen hoor ik verzin dat niet want het stond zelfs in deze krant.

 • Roel Corthals

  Fantastische trefzekere, fysiek sterke spits met daarenboven de juiste mentaliteit MAAR het probleem van onze Rode Duivels is dat ze een amalgaam zijn van topspelers uit verschillende topcompetities die niet echt compatibel zijn. De Engelse competitie levert mooi en attractief voetbal maar gaat Europees bijna altijd met de billen bloot tegen Spaanse, Italiaanse en recentelijk ook al tegen Franse topteams Zou dat het probleem van Romelu Lukaku en bij uitbreiding onze Rode Duivels kunnen zijn?

 • David Franckaerts

  De mensen fluiten naar zijn persoon, en naar zijn reacties tegenover zijn ploegmaten. Beetje meer team denken ipv ik ben de superster en de wereld draait rond mn gat en dat fluiten zal verdwijnen.