12
Photo News

Anderlecht sneuvelt pas in verlengingen en verlaat Europees toneel met opgeheven hoofd

Geen halve finale, wel een dikke chapeau voor Anderlecht. Op Old Trafford hield paars-wit negentig minuten lang gelijke tred met Manchester United. Pas in de verlengingen kraakte de recordkampioen. Rashford bevrijdde Mourinho en de zijnen (2-1).

Kara, Hanni, Teodorcyzk,... Weiler koos finaal toch voor zijn sterkst mogelijk elftal. En terecht, tegen dit Manchester United lagen er kansen, dat werd al in de heenmatch duidelijk. Met dat vertrouwen verscheen Anderlecht ook aan de aftrap, met meteen een eerste waarschuwingsschot via de voeten van Dendoncker. Het was dan ook des te jammer dat het bij de eerste mogelijkheid voor United wel raak was. In de omschakeling gleed Kara uit en daar profiteerde Mkhitaryan van: 1-0. Paars-wit leek in enkele minuten tijd helemaal kopje onder te gaan. Gelukkig hield Rubén met enkele knappe saves Pogba en Lingard van een doelpunt. Anderlecht herpakte zich snel en kwam weer opzetten, met de verdiende gelijkmaker tot gevolg. Na een afgeweken bal van Tielemans op de lat duwde Hanni in de rebound de 1-1 tegen de touwen.

Na de pauze ging Anderlecht gewoon verder op zijn elan, zonder echt grote kansen weliswaar. 'Teo' kon met zijn mindere linker niet profiteren van de ruimte. Aan de overkant waren er meer mogelijkheden. Niet dat Manchester United zoveel sterker was, integendeel. De fluitjes op de tribune logen er niet om. Paars-wit ontsnapte wel toen Rashford een blunder van Appiah niet kon afstraffen. Weiler had toen al verrassend Hanni naar de kant gehaald. Bij United werd Fellaini in de ploeg gedropt. Anderlecht kreunde onder de druk, maar dwong toch verlengingen af.

Moegestreden sleepte paars-wit zich door de eerste extra 15 minuten. Pas in minuut 107 kraakte de recordkampioen. Met een flits zorgde Rashford voor de beslissing. Het Europees avontuur zit erop. Vanaf nu àlles op de titel.

Lees het verslag van onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert in Old Trafford op HLN SPORT PLUS. Proef nu vier weken voor slechts één euro.

12
AFP
12
AFP
12
Getty Images
12
Photo News
12
Photo News
12
Getty Images
12
Getty Images
12
Photo News
12
AP
12
REUTERS
12
Photo News

12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Pascal Leunens

  Met pride of belgium bedoel je toch niet fcb hoop ik nicholas. 1 titel in 12 jaar , 0 punten in de cl. Zelfs standard heeft meer titels behaald de laatste 10 jaar

 • JAN boskabouter

  Hoe het toch kan lopen, voor nieuwjaar weiler buiten roepen en is het een goeie. Ze vergeten al die zwakke competitiematchen. Ze zijn uitgegroeid tot een counterploeg.

 • Ronny Popelier

  Hiermee toonde Anderlecht wel waar ze horen en hoe sterk ze terug staan. Een sterke gelijkwaardige kern olv Trainer Weiler. Zo zien we graag het grootste RSCA. En nu zondag de kers en de titel kan niet meer mislopen. Top Anderlecht.

 • Deslimstehier

  Anti rsca. Maar ik moet toegeven . een vette wedstrijd van die dikkenekken. Het was mooi om zien .

 • nicolas van coillie

  Lekker moe gestreden, en zondag tegen de pride of belgium. Zal rap gedaan zijn met rsca!!!!

 • Peter Vanelven

  Liever zo tenonder gaan dan met de staart tussen de benen en er een stuk of zes (doelpunten) rond de oren krijgen. Ferm gedaan, paars-wit! Ik ben fier op jullie.

 • bjorn azou

  Drie wissels doorgevoerd en trok op niets meer. Spelers aan de kant om dat het zondag een belangrijke match is? Dit begrijp ik niet

 • Pol Dekorte

  Prima toernooi voor Anderlecht en Genk

 • Marlies Schoefs

  We are anderlecht

 • Berza Flandra

  Knapistraal! En met vertrouwen zondag volle bak! COYM!!

 • Benny Vdhaeghe

  Proficiat boys !!

 • Analist Analist

  Trots , fier , eervol over de prestatie van de jongens van Weiler.. fantastische organisatie ( moest aan de muur van Juventus gisteren denken tegen Barca). Geweldige Tielemans, Leander en de kapiteit Hanni. Het is nooit leuk om te verliezen maar de prestatie zal de spelers stuwen richting de 34 ste titel..