3
Facebook

Tiener wil bewijzen dat hij tussen krokodillen durft te zwemmen: "Er was overal bloed en hij bleef maar gillen"

Een Australische jongen die indruk wilde maken op een meisje, heeft dat bijna met zijn leven bekocht. Lee De Paauw (18) snoefde dat hij in een rivier vol krokodillen durfde te zwemmen. Toen hij de daad bij het woord voegde, duurde het niet lang of een van de roofdieren had hem te pakken.

De Paauw haalde zijn stunt gisteren uit aan de Johnstonerivier in Innisfail, Queensland. Hij sprong vanop een ponton in het water en was net aan het terugzwemmen, toen hij opeens iets voelde aan zijn linkerarm. Een krokodil had hem vastgegrepen en probeerde hem mee te trekken.

"Het dier trok me zo een zes meter van het vlot weg", kan hij zelf nog navertellen. "Ik haalde zo hard mogelijk uit met mijn rechterarm en sloeg het beest op zijn snuit. Ik voelde dat het zijn greep een beetje loste. En daarop mepte ik ook nog eens op zijn oog. Toen liet het helemaal los. Daarop zwom ik zo snel mogelijk naar het droge. Ik heb veel geluk gehad."

Nummer
De jongen geeft toe dat hij zijn leven riskeerde om indruk te maken op een meisje: een Britse rugzaktoeriste die hij had leren kennen. "Ik heb haar nummer", grijnst hij nog. (lees onder de foto verder)

3 Een foto die Lee eerder op zijn Facebookpagina zette.
Facebook Een foto die Lee eerder op zijn Facebookpagina zette.

De toeriste - Sophie Paterson (24) - vertelt dat het allemaal heel snel ging. "Zodra hij in het water was, hoorden we gekrijs en gespetter. Er was overal bloed en hij bleef maar gillen. Zijn vrienden hebben hem uiteindelijk mee aan land geholpen." (lees hieronder verder)

3 Sophie Paterson.
Facebook Sophie Paterson.

De Paauw werd naar het Innisfail District Hospital gebracht, waar hij gestabiliseerd werd. Daarna ging het naar het Cairns Hospital voor een operatie. "Het is een wonder dat hij het heeft overleefd", aldus Neil Noble van de Queensland Ambulance Service Cairns. "Dit had slecht kunnen aflopen. De Paauw heeft zware verwondingen aan zijn arm, maar hij hoeft gelukkig niet te worden afgezet. Hopelijk kan hij die binnenkort weer gebruiken zoals vroeger."

Roofdier
Volgens expert Brenton Gangemi, die natuursafari's organiseert in het gebied, was het roofdier een zoutwaterkrokodil van 3,5 tot 4 meter lang, die de laatste tijd regelmatig werd gespot in de buurt. Zoutwaterkrokodillen zijn van de gevaarlijkste landdieren in Australië. Sinds 1985 hebben ze al acht mensen gedood in Queensland. Krokodillen doden gemiddeld twee mensen per jaar in Australië.

13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
 • Kathy Schraudt

  Wil je zo manier bewojsen dat je durft zwemmen door de krokodilen goe zot zou ik zeggen dat kost bijna je leven . Doe nooit stoer voir een meisje want het kan eens fantaal worden en dan is het stoerheid gedaan

 • Boonen Peter

  Zot zijn doet wel degelijk pijn. En dat allemaal om de stoere bink uit te hangen. Sommige mensen hebben daadwerkelijk vanachter gezeten toen ze het verstand uit deelde.

 • Steven VDB

  Als je ziet hoe vaak vrouwen op zo een stoere domme mannen vallen zou hij zijn slag wel eens thuisgehaald kunnen hebben.

 • Rudi De Winter

  En zoiets wordt dan nog verzorgd!

 • chris dv

  Wat had ik toch n leuke jeugd als.ik.al.die domme streken hier lees.

 • Gregory Maurisse

  En blij dat hij is met dat telefoonnr. Die had dat ook gewoon kunnen vragen. Vergt minder moeite :)

 • Renzo De Hond

  Ik denk dat de krokodil maar net gegeten had want anders zou hij het niet meer navertellen. Ik denk toch dat de tieners in mijn tijd meer verstand hadden dan die van nu.

 • Luc De

  Zot zijn doet deze keer blijkbaar wel pijn

 • Alex Wellens

  Die zal ook ni van voor gestaan hebben toen et verstand werd uitgedeeld

 • Michael Jackson

  Had hij bijna een Darwin Award.

 • Nina Vanwonterghem

  We hadden bijna een winnaar van de 2017 Darwin award.

 • John Dallas

  Tja als de hormonen op hol slaan, kunnen de hersenen jammer genoeg niet volgen...

 • Sylvia de Prins

  Laat de dieren in de natuur toch met rust. Eigen schuld dikke bult. Al geluk wel dat die jongen niets erger heeft.