Alle Tesla's met Autopilot kunnen vanaf volgend jaar autonoom rijden, aldus Elon Musk
Tesla Alle Tesla's met Autopilot kunnen vanaf volgend jaar autonoom rijden, aldus Elon Musk

“Alle Tesla's met Autopilot rijden begin volgend jaar volledig autonoom”

Alle Tesla's met Autopilot kunnen vanaf begin volgend jaar volledig autonoom rijden. Dat heeft Elon Musk laten weten aan zijn investeerders tijdens een conference call.

Er wordt veelvuldig getest met auto's die zelfstandig kunnen rijden, maar nog geen enkele fabrikant durft het aan om te zeggen dat zijn auto's volledig autonoom kunnen rijden. Sterker nog, de autonome auto lijkt verder weg dan ooit dankzij recentelijke ongelukken en software-beperkingen.

Maar dat ziet Elon Musk anders. Hij liet weten dat de Full Self Driving package, oftewel de ‘Volledig zelfrijdende besturing’ in zijn Tesla's vanaf begin volgend jaar ‘feature complete’ is. Daarmee bedoelt hij dat een Tesla in essentie in staat is om zijn inzittenden volledig autonoom van A naar B te brengen. 

Toch benadrukt hij dat er altijd iemand achter het stuur moet zitten die kan ingrijpen als het misgaat. Want zelfs als alle techniek in de ogen van Tesla feilloos werkt, is er nog altijd de wetgever die dat moet toestaan op de openbare weg. En zolang het nog vaak misgaat met proeven op dit gebied, zal het nog wel even duren voor dat gaat gebeuren.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maarten Vanmarcke

    Zolang ik niet dronken vervoerd kan worden is de wagen niet autonoom

  • Gilles D'huyvetter

    Mijn ervaring met de tesla model 3 was indrukwekkender dan ik had verwacht. De auto remde voor dat ik nog maar door had dat er een persoon op mijn rijvak ging komen om in te halen. Absurd maar geeft toch wel een enorme boost aan veiligheidsgevoel.

Lees meer