Het hoofdkantoor van autofabrikant BMW in München.
AFP Het hoofdkantoor van autofabrikant BMW in München.

“BMW wil 6.000 banen schrappen”

De Duitse luxewagenbouwer BMW is van plan 6.000 banen te schrappen in de periode tot 2022. Dat schrijft het Duitse zakenblad Manager Magazin. De meeste arbeidsplaatsen zouden verdwijnen op het hoofdkantoor van het concern in München.

BMW is bezig met een kostenbesparingsprogramma van 12 miljard euro. Besparingen aan de ene kant moeten toegenomen uitgaven voor de ontwikkeling van elektrische auto's opvangen. BMW is van plan 25 elektrische modellen op de markt te brengen.

Om die ambitie mogelijk te maken moet BMW wel op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor onderzoek en ontwikkeling, schrijft Manager Magazin. Klaus Fröhlich, die binnen het bestuur deze functie vervult, vertrekt volgens het tijdschrift volgende zomer. Hij zou niet willen werken onder topman Oliver Zipse, die onlangs aantrad.

BMW ging in een reactie niet concreet in op de banenreductie. Het bedrijf liet wel weten een efficiëntieslag te willen maken en te mikken op een personeelsbestand eind dit jaar dat even groot is als in 2018. 

Bekijk ook: Man dumpt BMW die hij cadeau kreeg in rivier

Bekijk ook: BMW haalt in via pechstrook net voor zone 90

Bekijk ook: Straatracer geeft gas voor politie maar crasht spectaculair

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Tamsyn

    ‘t Heeft nog niet te lang geduurd voor Frohlich zijn koffers kan pakken. Ik heb een beetje met hem te doen, met zijn totaal achterhaalde ideeën over mobiliteit zal hij niet gemakkelijk ergens anders een job vinden. In een automobielmuseum misschien.

  • Stefan Vandendijck

    Dat is heel normaal als ge die rommel probeert te verkopen en er zullen nog europese en ook de zogenaamde premium merken moeten afslanken veel te veel nutteloze modellen

Lees meer