Alarm uitschakelen kan ook zo.
Bild Alarm uitschakelen kan ook zo.

“Brutale” autodieven knippen gat in auto om alarm uit te schakelen

In Berlijn hebben enkele autodieven een gat geknipt in de achterkant van een BMW. Door de opening in het plaatwerk, links van de tank, sneden ze de accukabel door zodat het alarm niet af zou gaan.

Het ging volgens de Duitse krant Bild om een BMW 430i cabriolet die in Duitsland 55.000 euro kost. De dieven stalen de airbags en het navigatiesysteem. De eigenaar (48) van de 252 pk sterke BMW deed aangifte van de nieuwe, brutale diefstalmethode. De schade bedraagt naar verluidt enkele duizenden euro's. 

Schadebedrijven

In Nederland en Duitsland zijn bendes actief die zich specialiseren in het roven van airbags, navigatiesystemen en andere interieurdelen. Deze worden vaak doorverkocht aan schadebedrijven, die daarmee beschadigde auto's repareren. In België is deze methode om het alarm uit te schakelen nog niet gesignaleerd.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • raf peeters

    Pff, op de Oost Europese automarkten vindt je alles terug, is geen geheim ,de Duitse RTL heeft er zelfs een reportage over uitgezonden maar de politie doet niks en kan ook niks,de triestige waarheid.Is je airbag gepikt,voor 100€ vindt je daar je ontbrekend deel,alsook pinkers,koplampen ,noem maar op.

  • Toni van belle

    Mogen ze bij mij ook eens proberen ,4 camera's voor en achter live te volgen via 4g. Opgeslagen in de cloud . Die stekker kunnen ze niet uittrekken. + Alle dure onderdelen gemerkt met radio actieve unieke verf. Makkelijk te traceren tot bij de bron.

Lees meer