BELGA

"Volvo Cars overweegt auto's te produceren in Rusland"

De Zweedse autobouwer Volvo Cars, een dochter van het Chinese Geely, overweegt om auto's te produceren in Rusland. Dat meldt de Russische krant Izvestia op gezag van de Russische directie van het bedrijf.

Volvo zou volgens de krant productie onderzoeken in de Russische autofabrieken van Avtotor en Gaz, die capaciteit overhebben nadat het Amerikaanse autoconcern General Motors eerder dit jaar besliste om zijn productie terug te trekken uit Rusland.

"Een haalbaarheidsstudie naar de productie van auto's in Rusland is in voorbereiding", aldus directeur voor Volvo Cars in Rusland Michael Malmsten.

Volvo Cars, dat een fabriek heeft in Gent, kondigde eerder dit jaar al aan een nieuwe fabriek te bouwen in het Amerikaanse South Carolina, met een capaciteit van 100.000 wagens per jaar en waar de eerste wagen in 2018 van de band moet lopen. Aan die fabriek is een kostenplaatje van een half miljard dollar verbonden.

De Amerikaanse fabriek zal grote wagens bouwen op het SPA-platform, terwijl Gent omgebouwd wordt voor kleinere wagens op het CMA-platform.

Lees meer