Aston Martin

Aandeel Aston Martin schiet bijna 20% omhoog… maar waarom?

Neen, het heeft niets met de lancering van de nieuwe James Bond-trailer te maken…

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de beurs van Londen is het aandeel van Aston Martin, dat de voorbije maanden flinke klappen heeft gekregen, vanmorgen met meer dan 18 procent vooruit gegaan. Aanleiding van de plotse beursklim is het gerucht dat de Canadese miljardair Lawrence Stroll, vader van F1-piloot Lance, samen met een consortium van investeerders ‘een aanzienlijk belang’ wil nemen in de Britse sportwagenfabrikant.

Lawrence Stroll is niet alleen de man die fortuin maakte met merken als Ralph Lauren, Pierre Cardin en Tommy Hilfiger, de miljardair zou ook één van de meest waardevolle privécollecties van klassieke Ferrari’s ter wereld bezitten. Nu blijkt dat ook de bolides van het spartelende Aston Martin, dat al zijn hoop op de DBX SUV heeft gevestigd om zijn financiën weer op orde te krijgen, erg hoog aangeschreven staan bij de Canadese zakenman. Al zou de interesse om zich samen met een aantal andere liefhebbers/investeerders (schrappen wat niet past) in te kopen bij de Britse autobouwer, ook gewoon ingelepeld kunnen zijn door de lage beurskoers en het enorme opwaartse potentieel.

Sinds de beursgang van Aston Martin in oktober 2018 verloor het aandeel meer dan 60 procent van zijn waarde, waardoor het bedrijf voor bijna 3 miljard aan beurswaarde in rook zag opgaan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maarten Debacker

    Hopelijk kan Aston Martin zich rechthouden. Voor mij horen hun auto's tot de meest verfijnde bolides die thans worden gemaakt. Enorm elegant zonder schreeuwerig te zijn.

Lees meer