5 The Porsche Taycan.
AFP The Porsche Taycan.

Al 700 pre-orders voor eerste volelektrische Porsche in België

Invoerder D'Ieteren Auto heeft in België al 700 pre-orders ontvangen voor de Taycan, de eerste volelektrische auto van de Duitse sportwagenbouwer Porsche. De auto werd vorige week woensdag voorgesteld, de productie is vandaag officieel opgestart. Dat heeft Belga vandaag vernomen bij de invoerder. 

De Taycan positioneert zich ergens tussen de klassieke 911 en de vierdeurs Panamera. In ons land ligt de basisprijs voor de 'Taycan Turbo' op om en bij de 158.000 euro, die voor de 'Taycan Turbo S' op bijna 192.000 euro. Wereldwijd ontving Porsche al 30.000 pre-orders voor de auto.

De Taycan Turbo heeft een vermogen van 680 pk, waarmee de sprint tot 100 kilometer per uur afgelegd kan worden in 3,2 seconden. Het rijbereik van de wagen bedraagt zowat 450 kilometer. De Taycan Turbo S is nog krachtiger, met een vermogen van 761 pk, goed voor een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,8 seconden. Het rijbereik van de krachtigere auto is iets beperkter, met zowat 412 kilometer.

Porsche investeert tegen 2022 zes miljard euro in elektromobiliteit en heeft daarvoor 1.500 nieuwe medewerkers ingezet. De volledige fabriek in Zuffenhausen is de voorbije maanden voor de Taycan uit- en omgebouwd. Het momenteel best verkopende model van Porsche, de “kleine” SUV Macan, zal tegen 2022 ook een elektrische variant krijgen.

5 De productie is vandaag officieel opgestart.
Sebastian Gollnow/dpa De productie is vandaag officieel opgestart.

Lees ook: Is een Porsche die geen lawaai maakt eigenlijk nog wel een Porsche?

Lees ook: Meteen circuitrecord voor eerste volledig elektrische Porsche

5
AFP
5
Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dp
5
Porsche

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Renaat Moerman

    Heel eenvoudig als ik de opmerkingen hier onder : dus gewoon een bvba starten, zorgen dat deze genoeg winst heeft om door de fiscus aanvaard te worden, dan nog genoeg winst voorzien om de wagen op 5 jaar te kunnen afschrijven. Ik heb het alvast zo gedaan om mijn Tesla te kunnen betalen. O ik heb vergeten te melden dat je uiteraard bij de fiscus moet kunnen bewijzen dat de meeste kilometers voor de zaak zijn, en moet je op de wagen ook een flinke VAA betalen. Ook doen zou ik zeggen !

  • Jaimie Duthoy

    Aan Jef : zoek eens de eerste wagen van Porche op . Back to their roots

Lees meer