3
Audi

Audi en Airbus demonstreren vliegende taxi in Amsterdam

Een autonome taxi die binnen enkele minuten transformeert in een helikopter, dat is het plan van Audi, ItalDesign en Airbus om de mobiliteitsproblemen van de toekomst op te lossen.

De drone-auto-combinatie kreeg de naam Pop.Up Next en werd voorgesteld op de Amsterdam Drone Week. Het concept bestaat uit een plat, autonoom rijdend elektrisch onderstel, waarin een capsule wordt geklikt met plek voor vier personen. Op het dak bevindt zich een koppelsysteem voor een drone. Deze kan zich op zijn beurt vastklikken aan de capsule, waarna files en andere grootstedelijke problemen zoals verkeerslichten en openstaande bruggen kunnen worden omzeild.

3
Audi

Op de plek van aankomst staat dan weer een ander Audi-onderstel klaar om de weg te vervolgen. In de RAI werd gevlogen met een model in een schaal van 1:4, maar in werkelijkheid moet een echte 130 kilometer kunnen vliegen en 50 kilometer kunnen rijden met elektrische aandrijving.

3
Audi

Het consortium van Audi, ItalDesign en Airbus is niet de enige maatschappij die werkt aan een vliegende auto/taxi. Op dit moment werken er 22 partijen aan hun eigen visie. Grote namen zijn Aston Martin, Boeing,  Rolls-Royce, Geely's Terrafugia, Daimler's Volocopter, Uber en NASA. 

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivo Torfs

    @Ricci Latte, "ze" zullen daar genoeg plaats voor maken aangezien dit slechts voor enkele "gegadigden" haalbaar is, vergelijkbaar met de huidige helikopter landingsplaatsen. Ik zie dat nog niet als een bedrijfsvoertuig, alleen voor de ceo's misschien.

  • Filip Vandecaesbeek

    Aandacht politici, hier moeten jullie ook ergens een platte taks op kunnen leggen.

Lees meer