Beeld ter illustratie.
ANP Beeld ter illustratie.

Autoverkoop piekt: op één na beste oktobermaand ooit

De voorbije maand oktober werden 42.713 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is een stijging met bijna 16 procent tegenover vorig jaar, en het maakt de voorbije maand de op één na beste oktobermaand ooit voor de autoverkoop in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en autofederatie Febiac.

Een echte verklaring voor de goede oktobermaand is er niet meteen, klinkt het bij Febiac. Oktober 2018 was wel barslecht, dus dat verklaart een deel van de stijging. 

De eerste tien maanden van het jaar zijn in totaal al 481.962 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat zijn er bijna 2,2 procent minder dan een jaar geleden, maar de autoverkoop blijft op een "hoog niveau", klinkt het bij Febiac.

Minder goed gaat het bij de verkoop van de bestel- en vrachtwagens. "Vaak een goede barometer voor de conjunctuur", waarschuwt Febiac-woordvoerder Joost Kaesemans. De verkoop van de lichte bedrijfsvoertuigen daalde in oktober bijna 11 procent. Bij de zware voertuigen tot 16 ton lag het aantal inschrijvingen 15 procent lager, voor de zware voertuigen boven de 16 ton lagen de inschrijvingen meer dan 24 procent lager. 

Motorfietsen en scooters zagen het aantal inschrijvingen met 7,5 procent dalen in oktober.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucien Mertens

    Logisch bij de motorfietsen, wie koopt er nu een motor of scooter net voor de winter!?

  • raf peeters

    Vindt je raar ?.De parkings en toonzalen puilen uit van de wagens.Dit weekend even bij Mercedes binnen gelopen ,nog nooit zoveel kortingen en aanbiedingen,men krijgt door de E wagen hetze ze niet meer verkocht doordat velen geen zin meer hebben in kopen om dan een of ander regeltje te moeten horen die te pas en onpas worden ingevoerd.

Lees meer