Op veel Duitse snelwegen geldt momenteel geen snelheidslimiet.
ANP Op veel Duitse snelwegen geldt momenteel geen snelheidslimiet.

Belangrijke Duitse raad pleit voor snelheidslimiet van 130 km/u op alle snelwegen

Een belangrijke Duitse raad pleit voor een tempolimiet op alle Duitse snelwegen. De Raad voor de Verkeersveiligheid adviseert een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Op een groot deel van de Autobahnen geldt nu nog geen snelheidsbeperking. De raad wil een maximumsnelheid om daarmee het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. In de raad zitten vertegenwoordigers van ministeries van het land en de zestien deelstaten. Daarnaast doen onder meer verzekeringsmaatschappijen, autofabrikanten, automobielclubs, vakbonden en kerken mee.

De raad had maanden discussie nodig om tot het voorstel te komen, aldus Duitse media. Binnen de regeringscoalitie van christendemocraten (CDU/CSU) en sociaaldemocraten (SPD) is een tempolimiet uiterst omstreden. De SPD streeft er al jaren naar. Maar de christendemocraten zien het niet zitten.

Lees ook: Milieuminister versus verkeersminister: Duitse regering kibbelt over snelheidsbeperking op autosnelwegen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wouter Beyne

    Ook al een paar keer in Duitsland gereden en het feit is dat je aandacht hoger is als er sneller gereden wordt. Niet alleen als je zelf sneller rijdt dan hier maar gewoon omdat je weet dat er je snel iemand kan afkomen en je dus uit je doppen moet kijken. Sowieso veel aangenamer rijden dan hier en idd geen bumperklevers.

  • Marc Steyaert

    Voor velen die niet kunnen rijden, is da inderdaad gevaarlijk, zet goeie chauffeur s op de weg

Lees meer