Tesla

Binnenkort dagelijkse kost? Monsterfiles aan Tesla Superchargers

50 Tesla’s wachten op hun laadbeurt

De overstap naar elektrische wagens brengt enkele uitdagingen met zich mee. Dat werd vorige zaterdag pijnlijk duidelijk in Los Angeles, waar een monsterfile ontstond aan de Superchargers van Tesla.

De Superchargers, de sterkste laadpalen van de Amerikaanse autobouwer, zijn een vaste tussenstop voor veel Teslarijders. Ze laden je wagen immers in een halfuurtje vol, iets wat bovendien voor veel bestuurders gratis is.

Maar wanneer iedereen tegelijk wil laden, krijg je natuurlijk files. Zo ook vorige week zaterdag net buiten Los Angeles, waar meer dan vijftig wagens in de rij staan. De uploader van het filmpje hieronder schat de rij een kleine kilometer lang. De reden? Het gaat hier hoofdzakelijk om mensen die Thanksgiving kwamen vieren bij familie en nog snel wat stroom kwamen tanken vooraleer naar huis te keren.

‘Slechts’ halfuurtje wachten

Vooraleer je de elektrische wagen en Tesla in het bijzonder afschiet, melden we wel dat het hier om zeer krachtige laadpalen gaat die in staat zijn om een wagen op een halfuurtje ‘vol te tanken’. In dit laadstation staan 40 laadpalen, met 50 wagens die aanschuiven betekent dit dus dat de meeste bestuurders binnen het half uur geholpen zijn. Bovendien beschikt dit soort laadstations over een lounge waar je in alle rust kan wachten.

Desalniettemin wordt wel duidelijk dat laadinfrastructuur een belangrijk aandachtspunt is en blijft indien we de overstap willen maken naar 100% elektrische mobiliteit.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herman Verhoeven

    Één half uur niet lang? Laat die zelfde Tesla rijder aan de kassa van de supermarkt staan...

  • piet devlieger

    Twee Tesla's kopen en ervoor zorgen dat er altijd één volgeladen is. Ik kan niet wachten tot de helft of meer van de auto's elektrisch zijn. Langs de autosnelweg zullen er elke km wel een paar met een lege batterij op de pechstrook staan - en die moeten dan getakeld worden. Op het werk wordt het vechten voor een laadpaal en files aan de laadpalen zoals in dit artikel hier vermeld. Het worden hilarische toestanden. Voor mij dan toch want ik zal nooit elektrisch rijden.

Lees meer