reuters - afp

BMW en Jaguar Land Rover bundelen krachten in elektrisch rijden

Makers van luxewagens BMW en Jaguar Land Rover (JLR) gaan samen technologie voor elektrisch rijden ontwikkelen. Dat hebben ze vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de zoveelste bundeling van krachten in de autosector, die vooral is bedoeld om kosten voor de ontwikkeling van elektrisch rijden te spreiden.

De twee bedrijven gaan gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van aandrijfeenheden die stroom van accu's naar wielen overbrengen. Zowel BMW als JLR is er alles aan gelegen de kosten te drukken nu de verkopen van auto's onder druk staan. De ontwikkeling van elektrisch rijden, waar automakers wereldwijd voor staan, vergt de nodige investeringen.

Eerder kondigde JLR aan 4.500 banen te schrappen als onderdeel van een reorganisatie waarmee structureel 2,5 miljard pond (2,8 miljard euro) moet worden bespaard. BMW kondigde op zijn beurt eveneens de nodige ingrepen aan. De Duitse automaker wil 12 miljard euro besparen in het licht van extra investeringen die nodig zijn op het gebied van elektrisch en autonoom rijden.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivan Godefroot

    allee weer mensen op den dop voor het milieu... lang leve elektriek rijden :'(

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    De autobouwers en de regeringen strooien ons allemaal zand in de ogen. Hun techniek is uiteraard belangrijk maar de infrastructuur die tot falen gedoomd is zal het elektroauto doen falen. We hebben laatste maandag om 20.45h op ARD een reportage gezien, die heeft ons de stuipen op het lijf gejaagd. De waterstofmotor is volgens onze bescheiden mening de logische toekomst.

Lees meer