Getty Images

BMW populairste merk op tweedehandsmarkt

De Duitse premiummerken zijn het populairst op de Belgische tweedehandsmarkt. BMW was vorig jaar goed voor de meest verkochte tweedehandswagen. Daarna volgden Volkswagen, Mercedes-Benz, Opel en Peugeot. Dat blijkt uit cijfers van Indicata, een onderdeel van online marketeer Autorola. In 2017 voerde Volkswagen de lijst aan, gevolgd door BMW, Mercedes-Benz, Opel en Peugeot.

Bij de inschrijvingen van nieuwe auto's stond Volkswagen in 2018 op de eerste plek. Het merk liet Renault, Peugeot, BMW en Mercedes-Benz achter zich. Indicata merkt op dat Toyota, Fiat, Mini, Land Rover en Porsche vorig jaar aanzienlijk beter presteerden in tweedehandsverkoop. Hyundai, Volvo, Skoda en Mazda presteerden dan weer beter in nieuwe verkoop.

Dieselwagens waren vorig jaar nog steeds koploper in de tweedehandsverkoop, maar volgens Indicata daalt hun populariteit. De online verkoop van tweedehandswagens in professioneel circuit daalde voor dieselwagens van 66 procent in januari 2018 naar 61 procent in december 2018. De benzinewagens kenden in diezelfde periode een stijging van 33,2 procent naar 37,5 procent.

Er was ook een lichte stijging bij zowel de hybride (van 1,19 procent naar 1,58 procent) als elektrische wagens (van 0,08 procent naar 0,25 procent).

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Picarelle

    Ik hoef mijn bmw diesel van 2000cc niet te verkopen want ik ben er nog altijd content van na 11 jaar.

  • Marc Statham

    Als bedrijfswagens zeker..

Lees meer