6 BMW Vision M Next
BMW BMW Vision M Next

BMW presenteert zelfrijdende sportauto van de toekomst: de Vision M Next

BMW heeft de zelfrijdende sportauto van de toekomst gepresenteerd. De BMW Vision Next is een studiemodel dat benadrukt dat de automobilist niets aan rijplezier hoeft in te leveren zodra de autonome auto een feit is. 

Geholpen door slimme technologie zal de mens nog steeds ook zélf sportief kunnen rijden, maar geholpen door die technologie kan hij geen fouten meer maken. Dreigt het mis te gaan, dan grijpt de computer alsnog in. Het studiemodel biedt de mens de keuze: zelf rijden of alles over laten aan de computer. 

BMW lijkt met de Vision M Next nog niet definitief afscheid te willen nemen van de benzinemotor. De conceptauto is een plug-in hybride met een viercilinder benzinemotor én twee elektromotoren: een op elke as. Hierdoor kan de sportauto met uitsluitend achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving rijden. Dankzij het motorvermogen van 600 pk sprint de BMW in slechts 3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Op batterijen komt hij 100 kilometer ver: volgens BMW is dat genoeg om stadscentra te bereiken waar auto's met verbrandingsmotoren verboden zijn.

6 BMW Vision M Next
BMW BMW Vision M Next

Zoals de Vision M Next nu gepresenteerd is, zullen we hem nooit op de weg zien. Maar ideeën uit dit studiemodel zullen ongetwijfeld de komende jaren terugkeren in de nieuwe generatie BMW’s. “De BMW Vision M Next geeft een kijkje in de toekomst van sportief autorijden‘’, zegt  Adriaan van Hooydonk, de Nederlander die het design bij BMW leidt. 

“Deze auto laat zien hoe moderne technologie je eigen beleving van het autorijden puurder en emotioneler kan maken. Alle aandacht is gericht op de mensen in de auto. Je kan zelf kiezen: in de rijmodus Ease laat je de besturing aan de auto over en in de Boost-stand kan je zelf aan het werk. Het ontwerp en de technologie in deze auto bezorgen je een meer natuurlijke en intensievere rij-ervaring.”

6 BMW Vision M Next
BMW BMW Vision M Next
6 BMW Vision M Next BMW
BMW BMW Vision M Next BMW
6 BMW Vision M Next
BMW BMW Vision M Next
6 BMW Vision M Next
BMW BMW Vision M Next

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert D'Hondt

    Sportauto en zelfrijdend gaan voor mij niet samen.

  • Stefan Vantstraat

    Wat ik nooit begrijp is dat zowat alle constructeurs zeer mooie conceptcars kunnen maken maar dat de productieversie daar voor geen hol op trekken. (En meestal lelijk zijn)

Lees meer