afp

Bosch en Daimler krijgen toelating voor auto's die zelf gaan parkeren

De Duitse autobouwer Daimler, moederconcern van luxemerk Mercedes-Benz, en toeleverancier Bosch mogen zelfrijdende auto's voortaan zonder bestuurder in een parking laten parkeren. Een pilootproject dat ze twee jaar geleden in Stuttgart voorstelden heeft de goedkeuring gekregen van de Duitse verkeersautoriteiten. Het gaat om het eerste systeem ter wereld waarbij wagens volledig autonoom parkeren, zo maakten beide bedrijven vandaag bekend.

Tot dusver moest er bij automatisch parkeren steeds nog een mens in de nabijheid zijn, om te kunnen ingrijpen bij noodgevallen. Dat is voortaan niet meer nodig.

De toelating geldt voorlopig enkel voor de parking in Stuttgart, maar zou als voorbeeld kunnen dienen voor andere toelatingen wereldwijd, klinkt het. Het systeem werkt voorlopig ook enkel met speciaal uitgeruste voertuigen, niet met privéwagens. Bosch en Daimler willen de techniek wel in serieproductie brengen.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Matt Casters

    Tesla probeert voor dit al een jaar toelating te krijgen maar mag niet "van Europa". Concurrentie vervalsing, negatieve publiciteit kopen over Tesla en invoerheffingen zijn wat de "innovatie" in Europa nog recht houdt.

  • Ipie Iprenburg

    En de verantwoordelijkheid met een technische storing krijg je de kosten er gratis bij, bv. aanrijding?

Lees meer