Bij de Ford Mondeo, Galaxy en S-Max kan de motor in brand vliegen door lekkend accuzuur.
Shurrey Live Bij de Ford Mondeo, Galaxy en S-Max kan de motor in brand vliegen door lekkend accuzuur.

Brandgevaar: Ford roept wereldwijd 322.000 auto's terug

Ford roept wereldwijd 322.000 auto's uit de modelseries Galaxy, S-Max en Mondeo terug. Van deze auto's kan de motor in brand vliegen door ontsnappend accuzuur. 

Het gaat alleen al in Duitsland om ongeveer 100.000 voertuigen van de modellen Galaxy, S-Max en Mondeo. Volgens de Duitse toezichthouder Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bestaat er een risico op motorbrand door lekkend accuzuur, meldt het Duitse blad Der Spiegel.

Bij de getroffen auto's kan accuzuur weglekken bij de minpool van de accu, waardoor de sensor van het batterijbewakingssysteem schade kan oplopen. Als gevolg hiervan kan de accu oververhit raken en in extreme gevallen zelfs in brand vliegen. Dit kan zelfs gebeuren bij geparkeerde auto’s. 

Fabriek in Valencia

Het gaat volgens Ford om auto's uit de productieperiode van 13 februari 2014 tot 11 februari 2019 van de fabriek in Valencia (Spanje). Er wordt contact opgenomen met de eigenaren. Om hoeveel auto’s het in ons land gaat, is niet bekend.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jorie Vanderperren

    De harde cijfers spreken tegen dat EV meer zouden branden dan een gewone wagen! Maar geen een die zich tegenwoordig nog laat afleiden van zijn eigen gelijk door een futiliteit als cijfers.

  • Robert DE REU

    Rare uitleg en zoals Raf hier schrijft waar vindt je nog Batterijen met zuur, kan me toch niet voorstellen dat die categorie van Fords ( toch de duurdere modellen ) nog met een zuurbatterij worden afgeleverd.Maar als ik toch moet kiezen nog liever een zuurbatterij dan zo een Electrisch Vehikel.

Lees meer