PSA Groupe

Breaking: "PSA en FCA bevestigen fusiegesprekken"

De Franse autobouwer PSA, die de merken Citroën, Peugeot, DS Automobiles en sinds kort ook Opel/Vauxhall overkoepelt, bevestigt dat het onderhandelingsgesprekken voert met de Italianen van FCA (Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Maserati, Jeep, Chrysler) om samen te smelten tot één van ‘s werelds grootste autoconcerns. 

Amerikaanse bronnen maakten onlangs al gewag van een mogelijke fusie tussen beide grootmachten, vanochtend vroeg liet PSA ook officieel weten dat er fusiegesprekken gaande zijn. Als de deal er komt, zou de nieuwe groep een omzet van meer dan 50 miljard euro vertegenwoordigen, waarmee het (na Volkswagen, de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie en Toyota) het vierde grootste autoconcern ter wereld zou worden.

Voor FCA Automobiles is de mogelijke deal met PSA de zoveelste aflevering uit een langdurige fusie-episode, na eerdere overnamegesprekken met Volkswagen, Ford, Hyundai, Renault... en PSA. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIMITRI VAN ACKER

    Iedereen neemt iedereen over, wie kan hier nog aan uit ? Ik denk dat ze het zelf niet goed weten !

Lees meer