4 Zo moeten de wagens er volgens de burgemeester gaan uitzien als ze straks geleverd zijn.
RV Zo moeten de wagens er volgens de burgemeester gaan uitzien als ze straks geleverd zijn.

Burgemeester uit Mexico bestelt 15 Tesla Cybertrucks voor politie

De burgemeester van een Mexicaanse stad ziet duidelijk toekomst in de Cybertruck van Tesla. Hij kondigde trots aan dat hij er vijftien besteld heeft. Ze zullen gebruikt worden door de politie en andere stadsdiensten. Volgens hem zullen ze een gigantische besparing opleveren.

Adrián Esper Cárdenas, de burgemeester van de stad Ciudad Valles, kondigde de aankoop trots aan tijdens een persconferentie. In totaal spendeert de stad met zo’n 120.000 inwoners 21 miljoen Mexicaanse pesos aan de voertuigen, omgerekend bijna 1 miljoen euro. 

“Een aankoop van het gezond verstand”, verkondigde de burgemeester. “Want alleen al omdat er geen brandstof nodig is, kan je met de Cybertrucks 24 miljoen peso per jaar besparen.” 

Tijdens de persconferentie toonde Cárdenas enkele beelden van hoe de Tesla’s eruit zullen zien, eens ze zijn afgewerkt met logo’s van de politie en gemeente.

4 De burgemeester kondigde zijn aankoop toe tijdens een pertsconferentie.
RV De burgemeester kondigde zijn aankoop toe tijdens een pertsconferentie.
4 Ook bijvoorbeeld ophaaldiensten van de gemeente zouden de picj-ups kunnen gebruiken.
RV Ook bijvoorbeeld ophaaldiensten van de gemeente zouden de picj-ups kunnen gebruiken.

Het is alleszins niet het eerste politiekorps dat een Tesla Cybertruck bestelde. Ook in Dubai patrouilleert straks een Tesla Cybertruck door de straten van het emiraat.

4 Ook in Dubai bestelde de politie al een Cybertruck.
Dubai Police Ook in Dubai bestelde de politie al een Cybertruck.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer