(Archieffoto)
Photonews (Archieffoto)

China wil kwart van nieuwe wagens elektrisch tegen 2025

Tegen 2025 moet een kwart van de wagens die in China worden verkocht, elektrisch zijn aangedreven. Dat blijkt uit een nota van het Chinese ministerie van Industrie. 

Daarmee verhoogt Peking de doelstellingen voor elektrisch aangedreven wagens. In 2017 luidde de ambitie nog dat tegen 2025 een vijfde van de nieuw verkochte wagens elektrisch dient aangedreven te zijn.

De voorbije jaren is de vraag naar elektrische wagens fors gestegen in China. Vandaag zijn vijf procent van de nieuw verkochte wagens er elektrisch. De laatste maanden kwakkelt de verkoop echter, nadat de subsidies zijn verminderd.

De nieuwe doelstelling toont aan dat voor Peking een vergroening van het wagenpark een prioriteit blijft. China wil zo de vervuiling tegengaan, en minder afhankelijk zijn van olie uit het buitenland.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emi De graeve

    "een kwart van X" is relatief. .. Er komen tegen dan misschien nog 75% andere niet elektrische auto's bij en dat het geen solaas zal brengen ...

  • Paul De Haes

    Zeer terecht en wij kunnen dat ook als het gelijdelijk gebeurt. Zo zal iedereen er zich wel in vinden, en zal de aanpassing dragelijk zijn

Lees meer