2 Een medewerker inspecteert een SUV van het merk Nissan in een fabriek in Sunderland, Verenigd Koninkrijk.
Bloomberg via Getty Images Een medewerker inspecteert een SUV van het merk Nissan in een fabriek in Sunderland, Verenigd Koninkrijk.

Exclusief voor abonnees

CO2-uitstoot stijgt door populariteit van SUV’s

Personenauto’s zijn de laatste jaren juist meer CO2 gaan uitstoten in plaats van minder. De reden: Europeanen zijn massaal met SUV’s gaan rijden. Dat stelt milieuorganisatie Transport & Environment in een rapport dat maandag is verschenen. Vanwege hun hoge vorm en gewicht is het verbruik, en daarmee de CO2-uitstoot, van dit type auto veel hoger. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

80 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stephan Chef

    Of hen nu over een SUV gaat of over een gewone wagen, benzinemotoren verbruiken nu eenmaal meer dan diesels en aangezien de diesels verbannen zijn naar de hel worden wagens die eigenlijk op een diesel zouden moeten draaien omgebouwd naar meestal een piepklein benzinemotortje met een turbo. Nu al bewezen door onafhankelijke instanties dat deze niet zo zuinig zijn en zelf meer fijn stof uitstoten dan een moderne diesel. Dus hogere CO2 en meer fijnstof.

  • raf peeters

    @Paul Verspeelt ,komt er nog bij dat het drie cilinder motortjes zijn,zie al die CMax van Ford al rijden( mijn overbuur 2x turbo stuk en uiteindelijk 64000 km motor stuk) ,een kas van een wagen met naaimachine motor die steeds in hoge toeren draaien ,ja ja zeer goed voor milieu,ook Peugeot,ze zijn echt gebouwd om snel stuk te zijn.Nu zie de BMW i8 ook drie cilindertje en ook een ramp,de 2 de hands staat ook vol met die wagens(en die kosten nieuw 150000€ aub)

Lees meer