2
REUTERS

Coronavirus heeft nu ook autosalon van New York te pakken

Nog geen twee weken geleden werd de hele coronacrisis door president Donald Trump net niet weggelachen, maar zo’n 1.000 Amerikaanse patiënten later worden ook aan de andere kant van de grote plas plots draconische maatregelen genomen. Zelfs het autosalon van New York moet voor het eerst sinds Wereldoorlog II wijken…

De New York International Auto Show zou normaliter doorgaan van 10 tot 19 april, maar zopas heeft de organisatie beslist om het massa-evenement te verplaatsen naar eind augustus. De afgelasting komt er uiteraard om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, eerder raakte al bekend dat ook andere grote muziek- en cultuurfestivals als Coachella en SXSW naar een latere datum worden verschoven.

De afgelasting betekent een zoveelste opdoffer voor de autobouwers, die begin deze maand ook het Salon van Genève al in het water zagen vallen. Vooral bij Volkswagen en Ford zal het nieuws hard aankomen, zij hadden met de elektrische ID.4 (foto onder) en de gloednieuwe Bronco namelijk twee grote kleppers in de coulissen staan.

2 Volkswagen ID.4
Volkswagen Volkswagen ID.4

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer