Photo News

Coronavirus maakt rijbewijs behalen onmogelijk

Naar analogie met de sluiting van de scholen heeft de Vlaamse overheid gisteren beslist dat ook de examencentra tot nader order gesloten zullen blijven. Zowel de theoretische als de praktische rijexamens worden bijgevolg opgeschort. 

Wie van plan was om zich de komende weken aan een rijopleiding of -examen te wagen, zal die plannen een tijdje in de koelkast moeten stoppen. Nadat VAB Rijscholen afgelopen weekend al liet weten dat het al zijn rijlessen en -opleidingen opschort, heeft nu ook de Vlaamse regering officieel bevestigd dat de deuren van alle examencentra al zeker tot 3 april gesloten blijven. Ook de verplichte terugkommomenten zijn tot nader order geannuleerd. Bestuurders die hun vooropgestelde deadline voor de verplichte nascholing niet kunnen naleven, krijgen uitstel. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jacques vanderkimpen

    Maar hoe zit het als je de praktijkproef reeds geboekt hebt en je, door de sluiting van het examencentrum de uiterste datum waarbinnen je het praktijkexamen moet afleggen overschrijdt? Gelden hier dezelfde regels voor uitstel?

Lees meer