3 Alle bedrijfswagens elektrisch? Paus Fransiscus denkt er duidelijk het zijne van.
Dacia Alle bedrijfswagens elektrisch? Paus Fransiscus denkt er duidelijk het zijne van.

De nieuwe pausmobiel is een… Dacia Duster

Ook paus Fransiscus heeft af en toe recht op een nieuwe bedrijfswagen, al had Paul Magnette de kerkleider wellicht liever volledig elektrisch door Vaticaanstad zien rijden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het Vaticaan blijkt Sinterklaas dit jaar wat vroeger te komen. Gisteren heeft paus Fransiscus namelijk al een gloednieuwe pausmobiel in ontvangst mogen nemen, waarmee Zijne Heiligheid zich de komende jaren in alle veiligheid en comfort door het minuscule Vaticaanstad mag verplaatsen. Het gaat om een omgebouwde Dacia Duster 4x4, uitgerust met een groot open dak, een verwijderbare bovenbouw van glas, een 30 mm lagere bodemvrijheid voor een makkelijkere toegang tot het interieur en interne en externe steunelementen.

3
Dacia

Leuke promostunt voor Dacia natuurlijk, al blijven we het vooral vreemd vinden dat de kerkleider voor een traditioneel aangedreven auto met verbrandingsmotor kiest. Zeker voor een voertuig dat gedoemd is om aan een slakkengangetje onder de kerktoren te rijden…

3
Dacia

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • florent De Vos

    Hopelijk verbiedt de paus dat we elektrisch moeten rijden,wel met diesel en benzine hij is toch de persoon met macht

Lees meer