5
Rolls-Royce

Deze auto heeft een echte meteoriet aan boord

De Rolls-Royce Phantom Tranquillity haalt zijn inspiratie uit de ruimte, van een raket tot de maan. Uniek aan deze buitenaards luxeauto is de meteoriet die is verwerkt in de centrale volumeknop. De meteoriet kwam in 1906 neer in Zweden.

Autofabrikanten zijn steeds vaker op zoek naar unieke materialen om hun luxueuze bolides zo exclusief mogelijk te maken. We zagen al auto's met maansteen in de lak en een Rolls-Royce met 1.340 lampjes in het plafond die een sterrenhemel moet simuleren. 

5
Rolls-Royce

Datzelfde Rolls-Royce onthulde op de autoshow van Genève een auto met een echte meteoriet aan boord. De Phantom Tranquillity (vanaf 500.000 euro, exclusief belastingen) heeft namelijk een stukje van de Muonionalusta-meteoriet in het midden van de volumeknop. 

5
Rolls-Royce

Deze ruimtesteen viel in 1906 op aarde in de regio Kiruna in Zweden. Het is niet de enige kosmologische inspiratie. Ook het motief van de eerste Engelse raketsonde Skylark is in goud en aluminium terug te vinden op het dashboard. 

5
Rolls-Royce

En dan zijn er nog de luidsprekers in de vorm van gouden schijven die doen denken aan de interplanetaire Voyager-sondes van NASA en de witte en grijze leersoorten die verwijzen naar de lichte en donkere kant van de maan. Het plafond van deze in een oplage van slechts 25 exemplaren gebouwde slee is voorzien van een sterrenhemel. Nu alleen nog een zonnedak...

5
Rolls-Royce

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Grosemans

    Heeft mijne Skoda ook, die ligt in het handschoenvakje.

Lees meer