Deze goudkleurige BMW vormt een gevaar voor omstanders, aldus de Duitse politie.
DPA Deze goudkleurige BMW vormt een gevaar voor omstanders, aldus de Duitse politie.

Deze auto is letterlijk oogverblindend en werd daarom van de weg gehaald

De politie in het Duitse Düsseldorf heeft gisteren een glimmende goudkleurige auto van de weg gehaald. Volgens de agenten is de wagen te felgekleurd om deel te nemen aan het verkeer. Het is niet voor het eerst dat dit soort letterlijk ‘oogverblindende’ bolides in beslag wordt genomen.

Wagens als deze zijn vaak niet goud gespoten, maar voorzien van een folie. De eigenaar vindt het ongetwijfeld prachtig, maar de Duitse politie denkt dat overige verkeersdeelnemers verblind kunnen worden door de reflecties van de folie. En dus werd de eigenaar van deze goudkleurig gewrapte BMW X5 gisteren staande gehouden. Zijn auto moest mee, zodat een expert nu kan beoordelen of de spiegelende auto gevaar kan opleveren voor andere weggebruikers.

De Duitse politie zet al enige tijd speciale zogenoemde ‘Autoposer-teams’ in die zich onder meer richten op overlast van supersportwagens die burn-outs maken en geluidsoverlast veroorzaken. De boetes voor dit soort gedrag zijn verhoogd naar 100 euro. In Düsseldorf heeft de politie zelfs een speciaal AG Tuning-team opgericht om opvallende auto's te controleren. Veel van dit soort auto’s zijn illegaal verlaagd, voorzien van aangepaste motoren en uitlaten of rijden op circuitbanden. Bij de bekende Königsallee in Düsseldorf controleert de politie vooral bij zonnig weer en in het weekend.

Meer gouden wagens

Naast de gouden BMW werden gisteren tussen twaalf uur 's middags en half zeven 's avonds nog 37 andere verdachte voertuigen tegengehouden, melden lokale media. Drie andere auto’s en een Harley-Davidson-motor werden in beslag genomen. Ook schreven de agenten 42 boetes uit voor verschillende overtredingen.

In april van dit jaar werden ook al twee goudkleurige auto’s van de weg gehaald. Een daarvan was een in Duitsland 373.000 euro kostende Lamborghini Aventador S Roadster. Het aanbrengen van de folie kostte bij die wagen tussen de 4.000 en 5.000 euro. Eerder werd ook een 540 pk sterke Porsche Panamera Turbo in beslag genomen.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Vrancken

    Vormt in België geen probleem. Hier moet je danig letten op een oerwoud aan verkeersborden, verkeerseilanden , paaltjes , versmallingen , hoge stoepranden , gaten in de weg, ... dat je amper nog bezig bent met de collega-weggebruiker. Bovendien heb je dan toch nog iets om naar te kijken in de file. Nope, stoort mij niet, heb eerder last van hoge snelheden en luide auto's, mja, woon langs een drukke baan waar men de snelheidsborden optelt ( 50 + 50 = 100 ) . Laat Goldfinger zijn plezier.

  • Jan Standaert

    Geachte heer burgemeester van Aalst, laat dit u eens inspireren. Ik woon nabij het Vredeplein en vaak is het hier alsof je op de tribune in Francorchamps zit.

Lees meer